Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Barajın suları çekildi, adaya yürüyerek gittiler

Barajın suları çekildi, adaya yürüyerek gittiler

Adana'da yağışların azlığı nedeniyle Seyhan Baraj Gölü'nde su seviyesi düşünce kıyıdan 500 metre uzaktaki Sevgi Adası'na bağlantı sağlayan yol ortaya çıktı.

Adana'da yagislarin azligi nedeniyle Seyhan Baraj Gölü'nde su seviyesi düsünce kiyidan 500 metre uzaktaki Sevgi Adasi'na baglanti saglayan yol ortaya çikti.

Vatandaslar, otomobilleriyle veya yürüyerek adaya gitmenin keyfini yasiyor.Türkiye'nin en büyük ve en bereketli tarim arazilerinin bulundugu Adana'da yagmur yagmamasindan dolayi hem sulamada hem de enerjide kullanilan Seyhan Baraj Gölü'nde sular yaklasik 500 metre çekildi. Sularin çekilmesiyle birlikte Sevgi Adasi'na baglanti saglayan yol da ortaya çikti.

En son 2017 yilinin ekim ayinda ortaya çikan yolu tekrar gören vatandaslar, otomobilleriyle, motosikletleriyle veya yürüyerek adaya gidip banklara oturup manzaranin keyfini sürüyor. Normal zamanlarda kayik ve sandallari kullanan ziyaretçiler, günesli havada yürüyerek adaya gidip bu ani da fotograf çekerek ölümsüzlestirdi.


'Herkese tavsiye ederim'Yürüyerek adaya giden vatandaslardan Halil Yilmaz, 'Aslinda biz suda tas kaydirmaya gelmistik ama baktik ki sular çekilmis. Adaya gelelim dedik. Ben de ilk kez adaya geçecegim. Güzel bir yer. Adana çok güzel bir sehir. Burasi sehir merkezine 5 dakika uzaklikta. Herkese tavsiye ederim' diye konustu.Bisikletiyle adaya gelen Muhammet Sahin ise, 'Dolasmaya çikmistik ama uzaktan adayi görünce oglumla birlikte gelmek istedik. Güzel bir yer. Herkese tavsiye ederim. Özellikle bisikletle gelsinler çok güzel olur' dedi.



  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli