Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

“Bariyerler kalksın, trafik akışı eski düzene gelsin”

“Bariyerler kalksın, trafik akışı eski düzene gelsin”

ESNAF SIKINTILI

ESNAF SIKINTILI

Adana’nin Seyhan Ilçesi, Inönü Caddesi üzerindeki Adalet Sarayi’nin yeni binaya tasinma isleminin sona ermesiyle birlikte bölgedeki esnaflar, beton bariyerlerin kaldirilarak, trafik akisinin eski haline getirilmesini istedi. Eski hareketli günlerin geride kaldigi Adalet Sarayi’nin bulundugu Inönü, Cemalgürsel ve Abidinpasa Caddesi esnaflari, trafik akisinin eski düzene getirilmesini talep ederek, yetkilileri göreve davet etti.

UKOME karariyla, güvenlik sebebiyle adliye binasinin çevresinin beton bariyerlerle kapatilmasindan bu yana bir çok isyerinin iflas ettigini, bir çogunun da baska caddelere tasindigini belirten Eczaci Okan Topaloglu, Inönü Caddesi’nde bulunan eski adliye sarayinin önündeki beton bariyerlerin kaldirilarak, trafik akisinin tekrar çift yön olarak verilmesini talep etti.

“TRAFIK AKISI ESKI DÜZENE GETIRILMELI”

Inönü Caddesi üzerinde esnaflik yapan Hayrettin Künek, Sercan Simsek, Adnan Yazar, Ali Öztürk, Ahmet Can Künek, Musa Sümer, Ömer Atamer ve Hüseyin Öztürk’le birlikte bölge esnaflari adina açiklama yapan Ecz. Okan Topaloglu, “Burasi gibi Abidinpasa ve Cemalpasa esnafi da sikintili. Eski adliyenin yani ve arkasi da otopark olarak kullaniliyor. D-400 tarafindan gelen tüm ara yollar kapali. Mardin’e giden, Valimiz sayin Mahmut Demirtas söz vermisti. UKOME karariyla yapilan düzen, adliye tasindiginda yeniden eski haline gelecekti. Tek serit olarak kullanilan Inönü Caddesi’nde, ekzoz gazindan durulmuyor. Bir an önce ara yollar açilip, trafik akisi eski düzene getirilmeli” diyerek yetkililere seslendi.

“TICARI ZARARA UGRADIK”

Ön tarafinda oldugu gibi, eski adliye binasi arkasindaki esnaflar da durumdan dertli. Konu ile ilgili görüslerini dile getiren Özaltin Reklam Sahibi Namik Öztoprak ise, adliyeye giden ara yollarin bariyerlerle kapatilmasiyla birlikte bir çok esnafin isyerlerini kapattiklarini iddia etti. Öztoprak da ara yollarin yeniden açilmasini talep ederken, “Tepebag, Adana’nin en eski yerlesim yeri. Tarihi konaklar var. Bu uygulama düzeltilirse, Tepebag’in cazibesi yeniden artacak. Kapanmayla birlikte ticari zarara ugramistik. Simdi, açilmasiyla birlikte yeniden bir hareketlilik olacak, biz de eski bereketli günlerimize dönecegiz” dedi.



  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli