Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

BAŞKAN AKAY’DAN 15 TEMMUZ MESAJI

BAŞKAN AKAY’DAN 15 TEMMUZ MESAJI

“DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKMA KARARLILIĞIMIZDAN GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ”

BASKAN AKAY’DAN 15 TEMMUZ MESAJI

 

“DEMOKRASIYE SAHIP ÇIKMA KARARLILIGIMIZDAN GERI ADIM ATMAYACAGIZ”

 

BASKAN AKAY’DAN “DEMOKRASI” VURGUSU

 

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, 15 Temmuz hain darbe girisimini 5. Yildönümü nedeniyle yayinladigi mesajinda, darbe girisimini bir kez daha kinayip, sehitleri andi. Darbe girisiminin halkin direnme hakki sayesinde basarili olamadiginin altini çizen Baskan Akay, '15 Temmuz, Gazi Meclis’in Cumhuriyet ve demokrasi düsmani hainlere karsi direndigi,  halkimizin da Cumhuriyet kazanimlariyla elde edilen demokratik kazanimlari korumak için canini ortaya koydugu ve teröre geçit vermedigi bir destandir' dedi.

“DEMOKRASIYE SAHIP ÇIKMA KARARLILIGIMIZDAN GERI ADIM ATMAYACAGIZ”

Baskan Akay, yayinladigi mesajinda 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçeklestirilen hain darbe girisimine  direnirken sehit olan güvenlik güçleri ile sivil yurttaslarin birer demokrasi kahramani oldugunu vurguladi. Akay, “Cumhuriyet ve demokrasi ugruna canlarini feda eden sehitlerimizi saygiyla aniyorum. Türk Milleti olarak 15 Temmuz gecesinde oldugu gibi halk egemenligine, Türkiye'nin laik ve demokratik birikimine sahip çikma kararliligimizdan asla geri adim atmayacagiz. Emperyalizme diz çöktürüp, çagdas bir uygarlik yolunda demokratik, laik Cumhuriyeti kuran milletimiz, demokrasi disi güçlerin çagdas Türkiye’nin geleceginde bir daha rol oynayamayacagini 15 Temmuz’da bir kez daha haykirmistir” diye konustu.

“DARBELER CUMHURIYETE VE DEMOKRASIYE YAPILAN EN BÜYÜK KÖTÜLÜKTÜR”

Darbelerin Cumhuriyete ve demokrasiye yapilan en büyük kötülük oldugunu dile getiren Baskan Akay, “Demokrasiden asla vazgeçmeyecegiz. Darbeler ve darbeciler asla amacina ulasamayacak. 15 Temmuz hani darbe girisiminin basarisizligi ayni zamanda, Atatürk'ün önderliginde milletimizin verdigi destansi mücadelenin sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin ne denli saglam bir temel üzerine kuruldugunun da göstergesidir. 5.yilinda hain darbe girisimini bir kez daha kiniyor, bu vesileyle 15 Temmuz sehitlerimizi saygiyla ve rahmetle aniyor, gazilerimize de gösterdikleri olaganüstü cesaretlerinden dolayi sükranlarimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandi.  



  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı