Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Başkan Akay, gübre attı tarla sürdü...

Başkan Akay, gübre attı tarla sürdü...

SEYHAN’IN ÜRETTİĞİ KOMPOST ALADAĞ’DA YANAN TOPRAKLARA CAN VERİYOR

SEYHAN’IN ÜRETTIGI KOMPOST ALADAG’DA YANAN TOPRAKLARA CAN VERIYOR

Seyhan Belediyesi ve Adana Iskadinlari Dernegi’nin (ISKAD) ile birlikte yasama geçirdigi “Gidami Koruyorum” projesi kapsaminda gida isletmelerinden toplanan organik mutfak atiklari, kompost gübreye dönüstürülüp sonra Aladag’da orman yangininda zarar gören tarlalarla bulusturuldu. Aladag’da kompost gübreyi yanan topraklara elleriyle atip, traktörle tarla süren Baskan Akif Kemal Akay, “Hedefimiz hem israfin önlenmesi hem de yanginin zarar verdigi tarim topraklarinin islah edilip yeniden üretim yapilabilir hale getirilmesini saglamak” dedi.

Resim önizlemesi

ORGANIK MUTFAK ATIKLARI KOMPOST GÜBREYE DÖNÜSTÜRÜLDÜ

Seyhan Belediyesi ve ISKAD isbirligi ile yürütülen “Gidami Koruyorum” projesinin ikinci adiminda mutfak atiklarinin fazla oldugu gida isletmelerine konteynirlar yerlestirildi. Toplanan organik atiklar Seyhan Belediyesi’nin kompost tesislerinde pazar, park, bahçe artiklariyla birlikte kompost gübreye dönüstürülerek bu atiklara hem deger kazandirildi hem de önemli oranda israfin önüne geçildi.

Resim önizlemesi

KOMPOST YANAN TOPRAKLARLA BULUSTURULDU

Üretilen kompost gübreler, Adana salvari ve 6 köseli kasket giyen Baskan Akif Kemal Akay, ISKAD Baskani Berman Manti ve Seyhan Belediyesi ekipleri tarafindan geçtigimiz hafta sonunda Aladag’da orman yanginlarda zarar gören tarim topraklariyla bulusturuldu.

 

BASKAN AKAY ELLERIYLE KOMPOST ATTI, TRAKTÖRLE TARLA SÜRDÜ

Baskan Akay ve ISKAD Baskani Manti elleriyle yanan topraklara kompost gübre atarken, Baskan Akay daha sonra traktörle tarla sürerek kompostun yanan toprakla bütünlesmesini sagladi.  Aladagli çiftçilere, üretim sürecinde de kullanilmak üzere üretilen kompost gübrelerden armagan eden Baskan Akay, Seyhan Belediyesi yanginin yaralarinin sarilmasi konusunda her türlü yardimi yapacaklarini söyledi.

 

HEDEF ISRAFIN ÖNLENMESI KONUSUNDA BILINÇ VE FARKINDALIK OLUSTURMAK

Çocuklara oyuncaklar da armagan eden Baskan Akay, “Gidami Koruyorum” projesiyle israfin önlenmesi konusunda bilinç ve farkindalik yaratmayi amaçladiklarini vurguladi. Akay, gida isletmelerinden toplanan mutfak atiklarinin komposta dönüstürülüp, yanginda zarar gören topraklarin islah edilerek yeniden üretim yapilabilir hale getirilmesinde kullanilmasinin çok degerli oldugunu dile getirdi.

KOMPOST TOPRAGI IYILESTIRIYOR

Baskan Akay, “Projemizin amaci hem israfi önlemek hem de organik atiklarin çöpe gitmesini önleyip, geri dönüsüm araciligiyla yeniden dogaya kazandirmak. Kompost gübre topraktaki organik madde miktarini artirip topragi hem iyilestiriyor hem de havalandiriyor. Ürettigimiz kompost gübreleri bugün yanginin zarar verdigi topraklarla bulusturduk. Bu topraklarin islah edilmesini ve geri kazanimini saglamayi hedefliyoruz. Yanan alanlarin tekrar bitki yetistirilebilir hale gelmesi hem ülke ekonomisi hem de üreticilerimiz açisindan çok önemli. Üretim sürecinin baslamasina katkida bulundugumuz için çok mutluyuz” diye konustu.

DUYARLILIK ÇAGRISI

Çöpe atilan organik mutfak atiklarinin hem dogaya hem de ekonomiye ciddi zarar verdigini aktaran ISKAD Baskani Berman Manti da israfin önlenmesi konusunda duyarlilik çagrisi yapti.



  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false