Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Başkan Çay, 'Kurutma Merkezi' ürünlerini sergiledi...

Başkan Çay,

Zafer Mahallesi, Albay Arif Bey sokakta belediyeye ait binanın düzenlenerek kurutma merkezine dönüştürülmesi, meyvelerini vermeye başladı.

Zafer Mahallesi, Albay Arif Bey sokakta belediyeye ait binanin düzenlenerek kurutma merkezine dönüstürülmesi, meyvelerini vermeye basladi.

Gida Mühendisi Sema Gültepe esliginde kurs gören 8 kadinin emekleri ile ortaya koyduklari ürünler, Belediye Baskani Mustafa Çay tarafindan bizzat tanitimi yapildi.

HEDEF VATANDASA ORGANIK ÜRÜN SAGLAMAK

Pozanti’nin 21 mahallesinde yetisen organik ürünler belediye tarafindan satin alinarak Bal Paketleme ve Meyve - Sebze Kurutma Merkezinde islenip kurutulduktan sonra el degmeden paketlenerek tüketiciyle bulusturulacak.

SATIS STANTLARI OLACAK

Pozanti Bal Paketleme ve Meyve - Sebze Kurutma Merkezinde kurutularak paketlenen ürünler, hem kurulacak internet sitesi üzerinden satilacak hem de Pozanti, Akçatekir ve Adana’nin çesitli yerinde kurulacak organik ürün stantlarinda satilacak.

 

Pozanti Belediye Baskani Mustafa Çay, makaminda tanittigi 16 kurutulmus ürünle alakali sunlari dile getirdi;

“Kiymetli Adanalilar, kiymetli Pozantililar, su an görmüs oldugunuz birbirinden degerli ve farkli ürün yelpazesi Pozanti Belediyesinin Çukurova Kalkinma ajansindan geçirmis oldugu Bal paketleme ve sebze meyve kurutma merkezinin degerli kursiyerleriyle ortaya koymus oldugu ürün çesitleridir. Su an seri üretime geçmeden önce hem Halk Egitim Merkezimizle bir gida mühendisimiz esliginde 8 tane hanimefendi kurs görüyorlar. 6 ayi tamamlayip sertifikalarini aldiktan sonra Allah nasip ederse bu hanimefendilere istihdam yaratmaya çalisacagiz ve ise alacagiz. Pozanti'nin köylerindeki dogal ürünler ortaya çiktigi andan itibaren onlari satin alip seri bir üretim yapmak suretiyle ve kis döneminde ise bölgemizde olmayan farkli ürünleri de çalismak suretiyle burada görmüs oldugunuz 16 adet ürünlerin disinda reçeller, marmelatlar, salçalar ve ballar ile çok farkli lezzetler insallah Pozanti Belediyesi'nin hijyen kosullarinda garantisi ile güvenilirligi ile sofralarinizla bulusacak. Su an burada tanittigimiz organik ürünler içerisinde pirasa, brokoli, havuç, portakal, elma, kivi, muz, çilek, çorbalar için çesni, mantar, ispanak, kereviz, sogan, kirmizibiber ve sarimsaktan olusan kurutulmus çesitlerimiz zaman içerisinde daha da büyüyerek devam edecek. Kursiyerlerimiz her hafta çesitli ürünler çalisiyor. Böylelikle hem staj görmüs oluyor hem de hijyen kosullarinda hangi ürün hangi derecede kuruyacagini gida mühendisi esliginde test ediliyor. Pozanti Belediyesi üretmeye devam ediyor, istihdam yaratmaya devam ediyor ve sofralara bereket olmaya devam ediyor. Bizi lütfen izlemeye devam edin. Daha sizleri çok sasiracaginiz ve çok güzel konseptlerle, ürünlerle ve hizmetlerle artik bir belediyenin disinda sanki bir özel sektörün ceosu gibi bu ilçeyi yönetmeye devam edecegiz. Biz üretiyoruz siz saglikla tüketin.” Dedi. 



  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli