Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

BAŞKAN DİKER;'DEN AÇIKLAMA

BAŞKAN DİKER;

ADANA ve ÜLKE KAMUOYUNA SAYGI İLE ARZ OLUNUR.

ADANA ve ÜLKE KAMUOYUNA SAYGI İLE ARZOLUNUR.
 
Türk Yerel Hizmet Sen Adana Şube Başkanı Selçuk Diker, Bir süredir gerek basında gerekse adana gündeminde yer alan ve tartışılan haberler açıklamalar hakkında zorunlu bir açıklama yaptı 
 
Başkan Diker, yaptığı açıklamasında Hepimizin malumu üzerine 2019 yerel seçimlerinden sonra el değiştiren özellikle Büyükşehir Belediyesinde yönetime gelen idareciler zaman zaman talihsiz , yanlı ve acımasız açıklamalar işlemler  yapmaktadırlar.
İlkeli sendikacılığın adresi savunucusu Türk Yerel Hizmet Sendikamızın Adana Şube Başkanlığı olarak dün işten atılan arkadaşlarımız için nasıl taraf olduk ise bugünde aynı tarafta kararlılıkla durmaya devam ediyoruz. diyerek
Öncelikle tüm kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz ki Belediye Başkanımızın ifadesi ( işten atmak) olduğu içinkullandığı ifade de 
İŞTEN ATILAN TÜM ÜYELERİMİZ SENDİKAMIZIN HUKUK ORDUSU TARAFINDAN AÇILAN DAVALAR SONUCU TAMAMI İŞLERİNE DÖNMÜŞ HAKLI OLDUKLARI YARGI ÖNÜNDE TESCİLLENMİŞ VE DAHA DOĞRUSU HAKSIZ YERE İŞTEN ATILDIKLARI MAĞDUR EDİLDİKLERİ TESCİLLENMİŞTİR.
 
Bu büyük ve anlamlı mücadelede bizlere inanan yanımızda duran Adana kamuoyuna üyelerimize ve Büyük Kamu Sen ailemizin her bir ferdine avukatlarımıza hepinizin huzurunda bir kez daha teşekkür eden Başkan Diker,
Her zaman ısrarla altını çizdiğimiz ve gerçekleşmesi için enerji harcadığımız en önemli konu şudur....
Seçilmiş bir belediye başkanı na saygı duyarız duymalıyız da,Lakin hatırlatmamız gerekir , Eğer halk size oy verdi ise 5 yıllığına verdi...
Kamuda çalışan hiçbir emekçi beş yıllığına işe girmez efendiler...
Yani  çalışanlar Belediye Başkanlarının değil , Devletin memurları emekçileridir.
O kurumdan 25-30 sene çalışıp helalinden kazanıp alnı açık bir şekilde emekli olabilmek için çalışır.
Bu farkı işverenlerinde çalışanlarında unutmaması gerekmektedir.
Bizler her yeni yönetim geldiğinde savrulan yapraklar gibi o tarafa eğilmeyi değil ,  Her dönem haklının yanında dimdik durmayı bedeli ne olursa olsun göze alarak seçmiş tercih etmiş kişiler kurumlarız.
Şayet bir işveren işten çıkarttığı kişilere  hırsız hain veya çalışmıyor  gibi ithamlarda bulunuyor ise bunu belgeleri ile delilleri ile ortaya koymak mecburiyetindedir.
Hepinizin huzurunda soruyoruz şimdi......?
Acaba hangi bir çalışan için hırsızlığı belgelediniz....?
Acaba hangi bir çalışanın hainliğini belgelediniz...?
Acaba hangi bir çalışanın çalışmadığının işe gelmediğinin belgesi tutanağı var....?
Şayet böyle bir takım belgeleriniz var ise hangi yasal işlemi yaptınız ve bu işlem ne aşamadadır...?
Bizlerle paylaşırsanız bizlerde ona göre yine gerçekleri söyleriz....
Lakin 27 ay gibi bir zaman diliminde maalesef böyle bir belge Adana kamuoyu ile henüz paylaşılamamıştır.
Bu yapılan talihsiz açıklamaları kınıyor en kısa zamanda Sn. Belediye Başkanından Yollarını ayırdığı tüm işçi ve Sözleşmeli arkadaşlarımdan bir helallik almasını talep ediyorum.
Tabi rahatsız olduğumuz tek konu bu değil....
Çalışanların sendikal tercihlerine saygı duyulmaması 21,yy. da günümüz Türkiye sinde kanımca çağdaşlıkla ve hakkaniyetle bağdaşmayan bir tablodur.
Bizler hiç bir zaman ve hiç bir iş kolunda bu lekeyi taşımadık Allaha şükürler olsun.
Hatta üyemiz olsun olmasın her kamu çalışanı arkadaşımız ile iyi ve güzel ilişkiler kurduk,onların sorunları için her zaman yapıcı , kalıcı çözümler aradık.
Hal böyle olunca da Nisan 2021 tarihine kadar Büyükşehir ve Aski de en çok üyeye sahip olmamız birilerini çok rahatsız etmiş kamu çalışanının tercihlerine saygı duyulmamış ve sayı olarak çok geride bıraktığımız sendikamsı yapılar düne kadar birbirlerine hakaret ettiklerini unutuvermiş bir gece muta nikahı kıyarak ve bir yerlerden de talimat alarak bizim üyelerimiz üzerinde oynanan oyun yeterli kalmayınca üyelerini birbirlerine peşkeş çekmişlerdir. Sonuç olarak 15 Mayısta haksız ve hukuksuz bir şekilde devşirerek ve çalarak yetkiyi almışlardır.
Yetkiyi alan sendikalara soruyorum....
Yıllardır bağırıyorsunuz zam alacağız diye...
Acaba ne aldınız....?
Ödenmeyen bayram paralarınımı aldınız , yoksa geciken sds ödemelerinimi ödettirdiniz....?
Memurların içeride ne kadar alacağı var acaba bizim söylememizi istermisiniz....?
Daha kaç arkadaşımızı ''sendikandan  istifa etmezsen sürüleceksin'' diyerek tehdit edeceksiniz , ettireceksiniz...?
Konuşacak kadar yüreklimisiniz.....?
Kamu çalışanına daha ne kadar yalan söylemeye devam edeceksiniz...?
Kamu çalışanı işten atılsın diye daha kaç adet tutanağa imza atacaksınız...?
Daha kaç kere yetkiyi alamayınca SAHTE ÜYELİK FORMU düzenleyeceksiniz...?
En önemlisi de kamu çalışanının yüzüne utanmadan nasıl bakabiliyorsunuz...?
28 Yıllık Memuriyet hayatımın tamamı Adana Aski de ve 25 yıldan fazlası da sendikacı kimliğim ile Türkiye Kamu Sen ve Türk Yerel Hizmet Sen  Çatısı Altında  onurla gururla geçmiştir ve her dönem doğruyu konuştum.
Doğruyu hakkı gerçekleri  ve adaleti söyleyen savunan asla yolda kalmaz....
Bu gün için görev yerlerimiz değiştirilebilir sürülebiliriz....
Tacizde edilebiliriz...
Lakin son nefesimize kadar doğruyu dünden daha fazla söylemeye haykırmaya YEMİN ETMİŞİZ. açıklamasında bulundu.
SİYASETİ DÜŞÜNMUYORUM Özellikle sendikacılık noktasında bütün üyelerinin desteğini alarak adeta gönüllere taht kuran Adana kamuoyunda sıkça adından bahsedilen Diker e Siyaseti düşünüyormusunuz gelecekle ilgili planlarınız varmı tecrübeli bir belediyecisiniz bunu nasıl değerlendireceksiniz diye sorduğumuzda Gayet net bir ifade ile siyaseti düşünmediğini , sendikacılık noktasında daha yapacak çok işi olduğunu ve her kesin bildiği işi yapması gerektiğini ifade eden Diker Benim işim sendikacılık biz işimizi Allahtan korkarak ve İnanmış insanlardan üyelerden güç alarak yapıyoruz.Daha gidecek çok yolumuz var herkes bildiği uzman olduğu işi yapmalı...Ifadelerini kullandı.

  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli