Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

BAŞKAN DİKER'DEN ZORUNLU AÇIKLAMA

BAŞKAN DİKER

Adana Büyükşehir Belediyesinde Memurlara Sendikalarından istifa etmeleri konusunda bazı daire Başkanları ve Müdürlerin Baskı uyguladıkları iddia edilen haberlerimize cevap veren Türk Yerel Hizmet Sen Adana şube Başkanı Selçuk Diker,Kamuo

Adana Büyüksehir Belediyesinde Memurlara Sendikalarindan istifa etmeleri konusunda  bazi daire Baskanlari ve Müdürlerin Baski uyguladiklari iddia edilen haberlerimize cevap veren Türk Yerel Hizmet Sen Adana sube Baskani Selçuk Diker,Kamuoyunu aydinlatti

 

ADANA KAMUOYUNA ZORUNLU AÇIKLAMA

 Baskan Diker yaptit açiklamada,s  Yerel basinda sendikamiz hakkinda haber konusu olan ve bir çok üyemizin bize ulasmalari talep etmeleri ve sikayetçi olmalari  sebebiyle bu basin açiklamasinin yapilmasi tarafimizca zorunlu hale geldigini belirterek,Üzülerek ifade ediyoruzki 31Mart 2019 Yerel seçimlerinden sonra bu güne kadar da devam eden , kamu çalisanini ilgilendiren  onlarca olumsuzluga hep beraber sahit olduk.

Bir yandan insanlar islerinden atilmis bir yandan tarihte olmadigi kadar disiplin sorusturmalari açilmis bir yandan insanlar ispiyon ve yalakaliga davet edilmis sürgünler yildirma politikalari ve buradan yazamayacagim bir çok olumsuzluk.Burada bir sendika var adida TÜRK YEREL HIZMET SENDIKASI  kamu çalisaninin,  kuruldugu günden beri destekledigi ve yetkiyi verdigi çizgisinden taviz vermemis bir sendika Üyesi olsun olmasin haklinin yaninda duran taraf olan omurgali bir sendika.

Yerel seçimlerden sonra özellikle Adana Büyüksehir ve Aski Genel Müdürlügünde  sendikamiza ve kamu çalisanina karsi rahatsizlik duyan her seye ragmen yetkiyi almak için legal illegal her yolu denemekten geri adim atmayan birim amirlerine talimat verdirip aba altindan sopa gösteren  baska sendikalar ve bu sendikalara destek veren nefsinin kölesi olmus degerlerini yitirmis bir takim yöneticiler oldugunu üzülerek ifade etmek durumundayiz.

Simdi ise isin aci tarafina gelelim …Bu kisilerin kim olduklarini biliyoruz amaçlarinida biliyoruz ve neye mal olursa olsun yasalarin bize verdigi haklari kullanacagiz, elimizde ki bilgi ve belgeler kisilerin ifadeleri ve resmi müraacatlarini delil göstererek yargi sürecinide baslatmis bulunmaktayiz.

       Ve bilinmelidirki bu zavallilar daha düne kadar yanimizda yer bulmaya çalismis kimlik kazanmis ne hikmetse yönetim degisince saf degistirmeyi gücün pesinde yalamalik yapmayi siar edinmis utanmaz zavallilardir.

Yeniden belirtmem gerekiyor ki bu zavallilar bizi yenemezler yenemediler kamu çalisanini kandirmak SAHTE IMZA atmak bize iftira atmak vb.gibi yollarla sadece kendilerini kandirirlar. Bu sendikanin baskani olarak  ve binlerce üyenin vebalini tasiyarak ifade ediyorum….

Mevcut Belediye Baskani Sn.Zeydan beyin ben böyle bir talimat verdigine inanmiyorum.Sendikamiza üye insanlari veya hiçbir yere üye olmayan arkadaslarimi aramak sureti ile baski ve tehdit yolunu kullanmak sureti ile atilan hiçbir adima hiçbir Belediye Baskani ortak olmaz.

Bunu yapanlar  ve ortaklari yaklasik 20 senedir kimsenin derdine ortak veya taraf olmamis olamamis ulasilamamis simdide rüzgârin etkisi ile üye yapmaya çalisiyorlar Sormazlar mi adama insanlar isten atilirken siz neredeydiniz millete ne geveliyordunuz Siz degil misiniz insanlar isten atilsin diye tutanaklara imza atan aymazlar.

Yaziklar olsun sizden korkana da sizin gibi olana da yaziklar olsun. Bu hatalari yapmaya devam ederlerse beni ve bizi taniyanlar bilirler ki bu zavallilarin isimlerini de geçmiste yanimizda boy boy olan fotolarini da buradan paylasmaktan asla geri adim atmayacagim.

Takdir edersinizki Adanamizda Belediye ve Askide 10000 den fazla çalisan var.Bu kadar insan tamamen ayni siyasi görüse sahip olabilirmi tabiki imkansiz O halde esitlik demokrasi hak ve hukuk naralari atarak konusan bu zihniyetten beklenen Kamu Çalisaninin sendikal tercihlerine bizim gibiherkes  saygili olmalaridir.

Son olarakta her zaman söyledigimi yine söylüyorum….Bu günler gelir geçer ve bizler yine yüz yüze bakariz. Su anda ortaliga düsen bu zavallilarin emeklisi dolmus bir dahaki döneme kaçacaklar ve biz basbasa kalacagiz. Rüzgarda savrulan yaprak misali yön ve saf degistirenler dayanamaz bir gün kiriliverir kopar biter veya çok dönmekten baska bir ünvana sahip olur.

Kamu çalisani arkadaslarim mesai arkadaslarim sunuda iyi bilmelidirki sendikam sahsim ve davam hakkinda bana yillarca iftiralar atildi itibarsiz yapilmak istendim ama Allahima sükürler olsun buradayim ayaktayim üyelerimin bana verdigi emaneti serefli bir sekilde tasimaya devam ediyorum.

Her kimin ne sorusu var ise muhattaplari ile yüzlesmek sarti ile cevaplamaya hazir muktedirim.

Bu mücadelenin kazanani Tükiye Kamu Sen ve Türk Yerel Hizmet Sendikasidir Serefli onurlu kamu çalisanidir.

Adana kamuoyuna saygilarimla sunarim.

Selçuk DIKER

TÜRK YEREL HIZMET SEN ADANA SUBE BASKANI



  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false