Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Başkan Karalar: 'Doğru yolda emin adımlarla yürüyün'

Başkan Karalar:

Başkan Karalar: 'Doğru yolda emin adımlarla yürüyün'

Baskan Karalar: 'Dogru yolda emin adimlarla yürüyün'

Büyüksehir, gelecegin futbolcularini yetistirip, Adana ve ülke sporuna kazandirmayi amaçliyor

 

Adana Büyüksehir Belediyesi Yaz Spor Okullarinda futbol bransinda egitim alan 600-700 ögrenci arasindan seçilen 90 sporcuya, Adana Büyüksehir Belediyesi Spor Kulübü altyapisinda lisans çikarildi. 12 ay boyunca futbol ve spor egitim alacak ögrenciler sezonu açti.

Adana Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Baskanligi ve Adana Büyüksehir Belediyesi Spor Kulübü is birligiyle bu yil ilk defa farkli 9 noktada gerçeklestirilen futbol okullarinda uzman egitmenlerce seçilen 90 futbol okulu ögrencisi altyapiya dahil edildi.

 

Yaz Spor Okullari futbol bransinda egitim alarak basari elde eden ve spor yasamlarina 12 ay boyunca Adana Büyüksehir Belediyesi Spor Kulübü’nün alt yapisinda lisansli olarak devam edecek sporcular sezonu Baskan Zeydan Karalar’in katilimiyla açti. Futbol okulu ögrencileriyle yakindan ilgilenen Baskan Karalar, zeki çevik ve ahlakli sporcular yetistirerek Adana’yi sporda ileriye tasiyacaklarini kaydetti.



Adanayi spor sehri yapmak istiyoruz
Baskan Zeydan Karalar, “Ben anneleri böyle mutlu görünce, yüzleri gülüyor görünce çok mutlu oluyorum. Kisa sürede bir spor kulübü kurduk ve bu spor kulübüne gelen ögrenci sayisi, sporcu sayisi 3 bini asti.

Adana’yi bir spor sehri yapmak istiyoruz. Çocuklarimizin, gençlerimizin spor yapmasi onlarin bedensel ve ruhsal gelisimi açisindan çok önemli. Spor sosyal açidan da güçlü bireyler yetismesine katki saglar.

Bizim çocuklugumuzda disariya çikar, aksama kadar oynardik. Kötülük, trafik yoktu. Simdi öyle degil. Çocuklar aksama kadar evin içinde ve enerjisini atamiyor. Iste burada hem yaz spor okullarimizda hem de spor kulübümüzde, uzman egitmenlerin ve güvenlik görevlilerimizin gözetiminde çocuklarimiz spor yapacak” dedi.

Adana Demirspor ve Adanaspor için altyapi hazirligi
Adanaspor ve Demirspor’un istenilen seviyede olmamasinin temelinde altyapi sorunlarinin bulundugunu belirten Baskan Zeydan Karalar, “Biz burada ayni zamanda iki takimimiz için de altyapi hazirligi yapiyoruz. Her iki takimimizin altyapisindan da uzun yillardir üst seviyede oyuncu yetismedi.

Bir takimda altyapidan yetisen oyuncu sayisi ne kadar çok olursa, o takimin basarili olma sansi o kadar artar. Su anda kulübümüzde egitime baslayan 90 sporcunun gelecek vadettigini söyleyebilirim. Inancim odur ki; kisa süre içinde Adanaspor, Adana Demirspor ve baska kulüpler bizden futbolcu isteyecekler.

Seyhan Belediyesi’ndeyken spor kulübümüz çesitli branslarda ulusal ve uluslararasi basarilar elde etti. Futbolda da Besiktas, Fenerbahçe, Adana Demirspor ve baska kulüplere sporcular verdik. Burada da amacimiz odur. Amacimiz burada çikar elde etmek, para kazanmak degil. Toplumumuza zeki, çevik ve ahlakli sporcular kazandirmak, karakterli, sosyal insanlar yetistirmek. Bunun ardindan, önce kendi ilimizin olmak üzere futbol kulüplerimize oyuncu yetistirmek. Bizim temel amaçlarimiz bunlardir” diye konustu.

“Azimli ve kararli olun, çok çalisin”
Son olarak altyapiya alinan sporculara seslenen Baskan Zeydan Karalar, sunlari söyledi:
“Azimli ve kararli olun. Her sey aklinizi kullanmak, azimli olmaktan ve çalismaktan geçer.

 

Bu mantaliteye sahip olanlarin basarmamasi söz konusu degildir. Küsmeyin, darilmayin, inanin kendinize.

Dogru yolda emin adimlarla yürüyün. Hepimizin bu ülkeye ödemesi gereken borcu var. Bu ülke kolay kurulmadi kolay da kurtarilmadi.

Dolayisiyla yapacagimiz her olumlu is hem ailemizin mutlulugunu arttiracak hem ülkeye faydali olacak.”
Baskan Zeydan Karalar, konusmasinin ardindan sporcularla ilgilendi ve penalti atislari yapti.



  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false