Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Başpehlivanlık Ödülü 15 Bin TL

Başpehlivanlık Ödülü 15 Bin TL

Adana’nın Karaisalı ilçesine bağlı Kızıldağ Yaylası’nda 27-28-29 Ağustos tarihleri arasında 536’ncısı gerçekleştirilecek olan Kızıldağ Karakucak Güreşleri tanıtım toplantısı Varda Köprüsü’nde yapıldı.

Kizildag Karakucak Güreslerinde 760 Pehlivan Kol Baglayacak

Basin mensuplariyla sohbet ortaminda geçen toplantida konusan Karaisali Belediye Baskani Saadettin Aslan yaptigi açiklamada. “Bu yil 536’ncisini organize edecegimiz Kizildag Karakucak Güreslerini 29 Agustos pazar günü gerçeklestirecegiz. Güreslerimize Türkiye basta olmak üzere, Bulgaristan, Gürcistan ve Iran gibi ülkelerden de güresçiler katilacak. 27-29 Agustos tarihleri arasinda gerçeklestirilecek olan güres ve senliklerde bizlerden destegini esirgemeyen herkese tesekkür ediyorum. 536. Kizildag Yaylasi Karakucak Güresi Türkiye’nin en büyük karakucak güresi organizasyonlarindan birisidir. Önceki dönem Adana Büyüksehir Belediye Baskani Hüseyin Sözlü baskanimizin emek ve gayretleriyle güreslerimiz dünya çapinda bir organizasyon haline geldi. Güreslerimiz minikler, yildizlar ve büyükler olmak üzere 3 kategoride yapilacak. Güreslere 55’i baspehlivan olmak üzere, 760 güresçi katilim saglayacak. Dagitilacak toplam ödülümüz 93 bin TL, baspehlivanlik ödülü ise 15 bin TL. Ayrica güreslerimizden önce 27 ve 28 Agustos tarihlerinde senliklerimiz olacak. Latif Dogan, Ahmet Safak ve birçok sanatçi sahne alacak. Tüm hemserilerimizi güres ve senliklerimize davet ediyorum” dedi.

536’ncisi gerçeklestirilecek olan Kizildag Yaylasi Karakucak Güresleri’nin çok büyük bir organizasyon oldugunu belirten MHP Genel Baskan Basdanismani Hüseyin Sözlü, “Dünyanin jandarmaligina soyunan Amerika’nin 536 yillik bir kültür mirasi olsaydi emin olun ki bununla çok büyük gurur duyardi. O yüzden böylesine büyük bir organizasyonda emegi geçenlere, böylesine kültürel bir miras olmasinda emekleri olanlara tesekkür ediyorum. Bu yil güresecek güresçilerimize de basarilar diliyorum. Kizildag Karakucak Güresleri organizasyonu devletlerin yasindan büyük bir organizasyon. Insallah bir gün güres organizasyonunu UNESCO kültür mirasina aldiracagiz. Ben Ceyhan Belediye Baskani oldugum zamanlarda güreslere geldigimde Kizildag Yaylasi’nin içi trafikten kilitleniyordu. O gün Kizildag Yaylasi’na bir çevre yolu yapilmasi gerektigini belirtmistim. Cenabi Allah bu hizmeti yapmayi bana nasip etti. Karaisali-Kizildag yolunu 3 seritli hale getirdik ve Kizildag Yaylamiza da bir çevre yolu kazandirdik. Karaisali’li hemserilerimiz her zaman bizlere sahip çiktilar, bizlerde onla hizmetin hürmetin en iyisini göstermeye çalistik. 27-28-29 Agustos tarihlerinde gerçeklestirilecek olan güres ve senliklere tüm hemserilerimizi davet ediyorum” dedi.

 

Karaisali Belediye Baskani Saadettin Aslan’in ev sahipliginde gerçeklestirilen toplantiya, MHP Genel Baskan Basdanismani Hüseyin Sözlü, Pozanti Belediye Baskani Mustafa Çay, Saimbeyli Belediye Baskani Mustafa Sahin Gökçe, Feke Belediye Baskani Ahmet Sel, AK Parti Ilçe Baskani Osman Kurdak, MHP Karaisali Ilçe Baskani Sezai Yilmaz, Gençlik ve Spor Il Müdürü Muzaffer Çintimar, Çukurova Gazeteciler Federasyonu Baskani Cafer Esendemir, Türk Güres Vakfi Adana Sube Baskani Ilyas Karabulut, güres tertip ve teknik komite üyeleri ve basin temsilcileri katildi.



  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli