Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Büyükşehir 3 bin çocuğa spor malzemelerini ücretsiz dağıttı...

Büyükşehir 3 bin çocuğa spor malzemelerini ücretsiz dağıttı...

Büyükşehir 3 bin çocuğa spor malzemelerini ücretsiz dağıttı...

Adana Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Baskanligi ile Adana Büyüksehir Belediyesi Spor Kulübü isbirliginde 17 Agustos – 17 Eylül 2020 tarihleri arasinda gerçeklestirilecek ve ücretsiz olarak hizmet veren Yaz Spor Okullarinin açilisini gerçeklestiren Baskan Zeydan Karalar, daha önce Seyhan’da yaptiklari gibi, Büyüksehir’de de çocuklarin ve gençlerin spor yapmasina olanak taniyacaklarini açikladi. Atatürk Spor Salonu bitisigindeki açik spor tesislerinde gerçeklestirilen törene katilan Baskan Zeydan Karalar, “Seyhan Belediye Baskanligi yaptigimiz dönemde oldugu gibi, Büyüksehir’de de evlatlarimizin spor yapmalarini, bu yolla saglikli olmalarini, sosyallesmelerini ve kötü aliskanliklardan uzak  kalmalarini saglayacagiz” dedi. 

 

SPORUN BIRLESTIRICI ÖZELLIGI VAR

Kötü kosullara ragmen en iyi isi yapmaya, Adanalilarin güvenine layik olmaya kilitlendiklerini anlatan Baskan Zeydan Karalar, “Sporun insanlari, toplumlari ve uluslari birlestirme gücü vardir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve ayni zamanda ahlaklisini severim. Saglam kafa saglam vücutta bulunur’’ diyor. Büyüksehir olarak 10 bransta, binlerce evladimiza bir ay boyunca ücretsiz olarak egitim verecegiz. Kano-kürek egitiminde gölümüzü ve nehrimizi de kullanacagiz. Katilimcilara forma , sort, çorap, çanta belediyemiz tarafindan ücretsiz verilecektir” diye konustu.

 

ÇOCUKLARIMIZDA BIRIKEN ENERJI GÜVENLI ORTAMDA SPORLA ATILACAK

Spor araciligiyla insanlarin birbirleriyle ömür boyu sürdürecekleri arkadasliklar, dostluklar kurdugunu hatirlatan Baskan Zeydan Karalar, çesitli dallarda Adana ve Türkiye’ye sporcu yetistirmenin onurunu da yasayacaklarini açikladi. Seyhan Belediyesi’ndeyken çesitli dallarda yetistirilen sporcularin ciddi basarilara imza attigini kaydeden Baskan Zeydan Karalar, söyle devam etti: “Günümüzde çocuklarimiz, bizim çocuklugumuzdaki gibi güvenle disariya çikip enerjisini atamiyor. Bizim tesislerimizde güvenlikçilerimiz esliginde ve akademik formasyon sahibi egitmenlerimizle evlatlarinizi spor yaparken izleyebilecekseniz. Bu iste emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum.”

 

30 AGUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLU OLSUN

Baskan Zeydan Karalar son olarak sunlari söyledi: “Degerli Adanalilar bu kardesiniz seçim zamaninda ne söz verdiyse, zor kosullara ragmen hepsini yerine getirecektir. Bu vesileyle 30 Agustos Zafer Bayrami’ni da yürekten kutluyorum. 30 Agustos bizim çok önemli bir esigimiz, günümüzdür. Bugünkü demokrasimizin, bugünkü kosullarimizin, su anda burada kadin erkek birlikte olmamizin temelleri 30 Agustos Zaferi ile atilmistir. Zaman zaman Cumhuriyetimizin, Cumhuriyetimizi kuranlarin önemini yeterince anlayamiyor, elimizde olanin degerini tam olarak bilemiyoruz. Sevgili gençler, sevgili çocuklar, sevgili aileler! Bizi bugüne getiren, bu ülkeyi kurtaran, 30 Agustos Zaferini kazandiran Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarina hepimizin ödenemez bir borcu oldugunu asla unutmayalim.”

 

10 BRANSTA SPOR EGITIMI-COVID 19 TEDBIRLERI UYGULANIYOR

10 Bransta (Futbol, Basketbol, Voleybol, Tenis, Yüzme, Taekwondo, Satranç, Güres, Atletizm, Kano-Kürek) olmak üzere egitimler haftanin her günü devam etmektedir. 6-15 yas arasi çocuklara ve gençlere uzman egitmenler esliginde Gençlik ve Spor Bakanligi ve Adana Valiligi’nin genelgeleri dogrultusunda Covid-19 tedbirlerine uygun sekilde egitimlere baslanmistir. Tüm katilimcilarin antrenmana baslamadan önce ates ölçümleri yapilmakta olup, girislerde dezenfeksiyon üniteleri de hizmete sunulmustur. Antrenmanlar sosyal mesafe kurallarina uygun sekilde organize edilmektedir. 

 

Yaz spor okullarinin en önemli amaci; her katilimciya kendi yasam alani içerisinde spor yapma imkani saglamak, çocuklarin ve gençlerin beden ve ruh sagligini korumak, beceri, koordinasyon ve motorik özelliklerini gelistirmek, her türlü zararli aliskanliklardan uzak tutmak, özellikle ülkemizin ve dünyanin içerisinde bulundugu covid-19 salgini nedeniyle yasanilan bedensel ve psikolojik olarak sikintilari azaltmaktir. 

YETENEKLI ÇOCUKLAR SEÇILECEK VE 12 AY BOYUNCA LISANSLI SPOR YAPMALARINA OLANAK TANINACAK

Yaz Spor Okullarimiz süresi boyunca her bransta yetenek taramalari sonucunda seçilen sporcular Adana Büyüksehir Belediyesi Spor Kulübü’nde lisansli olarak spor yasamlarina, 12 ay boyunca Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Baskanligi bünyesindeki her türlü spor tesislerinde brans faaliyetlerinden ücretsiz olarak faydalanmaya devam edeceklerdir. Ayrica tüm katilimcilara antrenman formasi, sortu, çantasi, çorabi Adana Büyüksehir Belediyesi tarafindan ücretsiz olarak verilmektedir. COVID 19 salgini nedeniyle kontenjan sinirlamasi getirilen kurslara bugüne kadar 10 bransta 3.000 kisi basvurmustur.  Kurslar Seyhan, Çukurova, Yüregir, Sariçam, Ceyhan, Kozan, Karaisali, Imamoglu ilçelerinde düzenlenmektedir.



  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli