Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Çaldıkları araçları apartmanın çatı katında parçalamışlar

Çaldıkları araçları apartmanın çatı katında parçalamışlar

Şebekenin ayrıca, piyasadaki hacizli ya da ağır hasarlı araçları değerinin altında satın aldıkları, ardından da aynı model araçlardan çalarak parça değişimi yapıp sattıkları tespit edildi.

Çaldiklari araçlari apartmanin çati katinda parçalamislar
Adana Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü'ne bagli Oto Hirsizlik Büro Amirligi ekipleri, Adana merkezli bir sebekenin farkli cins ve markalardaki araçlari çalip, ya da hacizle araçlari alarak sasi numaralarini degistirerek sahte plakalarla sattigi bilgisine ulasti.
Sebekenin ayrica, piyasadaki hacizli ya da agir hasarli araçlari degerinin altinda satin aldiklari, ardindan da ayni model araçlardan çalarak parça degisimi yapip sattiklari tespit edildi.
Polis, 4 aylik teknik ve fiziki takip sonucu desifre ettigi sebekeye üye olduklari öne sürülen 49 kisi için savcilik gözalti karari çikardi. Adresleri belirlenen süphelilerin yakalanmasi için ekipler, 23 Ocak'ta Adana merkezli 13 ilde safak vakti operasyon düzenledi. Belirlenen adreslere es zamanli baskin yapan ekipler, aralarinda çete lideri M.E.'nin de bulundugu 49 süpheliyi yakaladi.
Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen 49 süpheliden aralarinda çete lideri M.E.'nin de bulundugu 20 süpheli, çikarildigi mahkemece tutuklanirken, 13'ü adli kontrol sartiyla 29 süpheli ise serbest birakildi.
Operasyonun ardindan polisin sebekeyi çökertmesine iliskin yeni detaylar ortaya çikti. Teknik takibin yani sira sebekeyi fiziki takibe alan polisin, kilik degistirerek süphelileri adim adim izledigi, sebekeye ait tamirhane ve oto servislere yakin baska is yerlerinde kaportaci, temizlikçi gibi çalistigi, müsteri kiligina girdigi ögrenildi. Öte yandan operasyonda el koyulan 12'si çalinti, 18'i hacizli aracin, piyasa degerinin 5 milyon TL oldugu bildirildi.
Operasyonda kapsaminda Mersin'in Akdeniz ilçesinde sebekeye ait bir is yerine yapilan baskinda, süphelilerin, 5 katli apartmanin çati katinda araç parçaladiklari belirlendi. Çalinti ya da hacizli araçlarin vinç yardimiyla apartmanin damina çikarildigi, süphelilerin de burada araçlari parçalayip çikardiklari tespit edildi. Yapilan aramalarda çok sayida araç parçasi da ele geçirildi.


  • Salı 31.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false