Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

CEYHAN BELEDİYESİ’NDE SÖZLEŞMELİ PERSONEL KIYIMI

CEYHAN BELEDİYESİ’NDE SÖZLEŞMELİ PERSONEL KIYIMI

CHP’li Ceyhan Belediyesi’nde sular bir türlü durulmuyor.

CEYHAN BELEDIYESI’NDE SÖZLESMELI PERSONEL KIYIMI
CHP’li Ceyhan Belediyesi’nde sular bir türlü durulmuyor.
2019 yilinda gerçeklesen yerel yönetim seçimlerinden bu yana; hizmetleriyle degil de alinan kararlar ile sürekli gündemde olan Ceyhan Belediyesi’nde yeni gelismeler var.
Bu seferki gelisme ise; 5393 sayili Belediye Kanunu’nun 49. Maddesi uyarinca kurumda istihdam edilen sözlesmeli memurlar!
 Özellikle 2014-2019 araliginda, yönetim Ak Parti’de iken, dönemin yönetimi tarafindan ise alinan sözlesmeli personellere, geçtigimiz 2020 yili aralik ayi itibariyle sözlesmelerinin yenilenmeyecegi teblig edilmis ve magdur edilen personellerse haklarini yargiya tasiyip görevlerine iade edilmislerdi. 
Idare mahkemelerinde görülen davalari bir üst mahkemeye tasiyan belediyenin, yargi asamasinda olan dava sonuçlarini beklemeden, tüm sözlesmeli personeller (37 kisi) için tekrar fesih/yenilememe yoluna gitmesi tam bir garabet olarak yorumlandi. 
31 Mart 2019 yerel seçimlerini  CHP’li Ceyhan Belediyesi’nde seçimi kazanan ve daha sonra Iç Isleri Bakanligi tarafindan görevden alinan Kadir Aydar’in ise aldigi sözlesmeli personelleri de sürece dahil eden Ceyhan Belediye baskani Hülya ERDEM, konuyu meclis gündemine tasima konusunda israrci.
 
 
Özellikle, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat BILGIN tarafindan müjdelenen kadro sözü üzerine böyle bir hamlenin gelmesi çok manidar olarak yorumlandi. 
2019 yerel seçimleri öncesinde; CHP Genel Baskani Kemal KILIÇDAROGLU’ nun seçim vaatleri arasinda dile getirdigi: ’Biz kimsenin asiyla, isiyle ugrasmayiz. Hiçbir isçinin isine son vermeyecegiz. Namus sözü veriyorum.’ sözünün üstünden daha birkaç ay geçmeden kiyimlar baslamis ve özellikle Adana Büyüksehir belediyesinde kiyimda zirve yasanmisti.
Dün aksam saatlerinde, personel isleri müdürlügünden aranan sözlesmeli personellerde tedirginlik had safhaya ulasmis durumda.
Konunun meclis gündemine tasinmasi halinde meclis üyelerinin tutumlari ise ayrica merak konusu. Zira dün aksam saatlerinde, meclis üyelerinin, konu hakkinda ne yapacaklari konusunda birbirleri arasinda mekik dokuduklari gelen bilgiler arasinda.
Ocak ayi gelmeden ocaklarina ates düsmesini istemeyen belediye sözlesmeli memurlari konunun çözümü noktasinda bürokratlari göreve çagiriyor.
Simdi gözler; genel baskanlarinin sözünü yere düsürüp düsürmeyecegi konusunda nasil bir tavir sergileyecegi merak edilen, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Seyit TORUN ve ekibinin üzerinde.


  • Salı 31.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false