Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

CEYHAN'DAKİ MUHTARLARIN BÜYÜK BAŞARISI

CEYHAN

Ceyhan ilçesine bağlı “78 köy “ Muhtarlar toplantısında dilekçeler ile İlk önce Ceyhan Belediyesi Meclisinden sonrada Büyükşehir Belediyesi Meclisinden Kırsal Mahalle teklifini geçirdiler.

 

CEYHAN ILÇESINDEKI Köyler “kirsal mahalle” Olacak

 

Ceyhan ilçesine bagli “78 köy “ Muhtarlar toplantisinda dilekçeler ile Ilk önce Ceyhan Belediyesi Meclisinden sonrada Büyüksehir Belediyesi Meclisinden Kirsal Mahalle teklifini geçirdiler.

 

- Türkiye Muhtarlar Dernegi  Ceyhan Sube Baskani Eren ULAS Konusmasinda;

 “Ceyhan ilçemize bagli 78 köy Muhtarimizdan topladigimiz dilekçeler ile Ilk önce Ceyhan Belediyesi Meclisinden sonrada Büyüksehir Belediyesi Meclisinden Kirsal Mahalle teklifimiz geçmistir. Ceyhanli hemserilerimize hayirli olsun.

Bu konuda bize yol gösteren Sayin Kaymakamimiz  Dr. Bayram Yilmaz beye Ceyhan Belediye Baskanimiz ve Meclis üyelerine ve bu süreçte bizim talebimizi mecliste gündeme getirip takibini yapan Büyüksehir Belediye Meclis üyemiz  ZAFER KOÇ’a sahsim ve Saygideger Muhtarlarimiz adina tesekkür ederim.” Dedi.

- Peki Kirsal Mahalle olmanin avantaji ne olacak?

Kirsal mahallelere vergi ve harç indirimi

?Kirsal mahalle olmasi kabul edilen yerlesim alanlari vergi, su bedeli ve bazi harçlardan muaf olacaklar veya indirim uygulanacak. Yasal düzenlemeye göre, kirsal mahalle veya kirsal yerlesik alan olarak belirlenen yerlerde; gelir vergisinden muaf esnaf ile basit usulde gelir vergisine tabi mükellefler tarafindan bizzat isyeri olarak kullanilan bina, arsa ve araziler ile mesken amaçli kullanilan binalar ve zirai istihsalde kullanilan bina, arsa ve araziler 29/7/1970 tarihli ve 1319 sayili Emlak Vergisi Kanununa göre alinmasi gereken emlak vergisinden muaf olacak.

- 50 indirimli uygulanacak

Bu yerlerde, ticari, sinai ve turistik faaliyetlerde kullanilan bina, arsa ve araziler için emlak vergisi yüzde 50 indirimli uygulanacak.

Kirsal mahalle veya kirsal yerlesik alan olarak belirlenen yerlerde, 26/5/1981 tarihli ve 2464 sayili Belediye Gelirleri Kanunu uyarinca alinmasi gereken bina insaat harci ile imarla ilgili harçlar alinmayacak. Bu kanuna göre alinmasi gereken diger vergi, harç ve harcamalara katilma paylari yüzde 50 indirimli uygulanacak.

 

- Su faturasi yüzde 50 indirimli olacak

Bu yerlerde içme ve kullanma sulari için alinacak ücret en düsük tarifenin isyerleri için yüzde 50’sini, konutlar için yüzde 25’ini geçmeyecek sekilde belirlenir. 4/1/1961 tarihli ve 213 sayili Vergi Usul Kanunu uyarinca bilanço esasina göre defter tutan mükellefler için bu fikrada belirtilen muafiyet ve indirimler uygulanmaz.



  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false