Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ceyhan Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Süleyman Barış Kartal'dan 23 Nisan mesajı

Ceyhan Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Süleyman Barış Kartal

Ceyhan Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Süleyman Barış KARTAL,TBMM. açılışın 101. yıl dönümü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Ceyhan Devlet Hastanesi Bashekimi Op. Dr. Süleyman Baris KARTAL,TBMM. açilisin 101. yil dönümü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami münasebetiyle bir kutlama mesaji yayinladi.
Tüm çocuklarin bayramini tebrik eden Bashekim KARTAL mesajinda sunlara yer verdi :
Egemenligin kayitsiz ve sartsiz olarak millette devredildigi ve millet iradesinin topyekûn temsil edildigi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açilisinin
101. yil dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni büyük bir gurur ve sevinçle kutluyoruz. 
23 Nisan 1920 tarihi sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açilisi degil ayni zamanda halkin yönetime tam anlamiyla hâkim olmasinin ilk günü olmasi nedeniyle “ulusal egemenlik” açisindan da önemli bir yeri vardir. TBMM ilk baskani ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk o gün 'Hâkimiyet bilâ kaydü sart milletindir” demek suretiyle millet egemenligine dayanan bir demokrasi anlayisinin temelini atarken, gelecegimizin teminati olan çocuklarimiza verdigi önemi ve duydugu güvenin bir ifadesi olarak bu bayrami onlara armagan etmistir.
Nitekim; “Küçük hanimlar, küçük beyler! Sizler hepiniz gelecegin bir gülü, yildizi ve ikbal isigisiniz. Memleketi asil isiga bogacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, degerli oldugunu düsünerek, ona göre çalisiniz. Sizlerden çok sey bekliyoruz.” diyen Mustafa Kemal Atatürk, çocuklarimizin ne kadar önemli oldugunu bu veciz sözle bir kez daha dile getirmistir.
Dünyada tek çocuk bayrami olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami yurdumuzda oldugu gibi yurtdisindaki temsilciliklerimizde ve okullarimizda çesitli etkinliklerle dünya çocuklarinin da katilimiyla kutlanmaktadir. Bu kutlamalar baris ve kardeslik gibi degerlerin paylasilmasina, farkli kültürlerin bulusup kaynasmasina böylece dünyanin daha güvenli ve huzurlu bir yer haline gelmesine vesile olmaktadir.
Bu duygu ve düsüncelerle; Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaslarini, aziz sehit ve gazilerimizi minnet ve sükranla aniyor, bugünü anlamlandiran ve gelecegimizin teminati olan tüm çocuklarimizi sevgiyle kucakliyorum.


  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli