Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CEYHAN BELEDİYESİNDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

CEYHAN BELEDİYESİNDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

BASINA VE KAMUOYUNA

 

Cenaze Anonslarinin yapilmamasi ile ilgili: Bazi sosyal medya ve haber sitelerinde Belediyemize atilan iftira ve karalamalarla ilgili bu basin açiklamasini yapma geregi duyuyoruz.

 

Ülkemizin ve tüm dünyanin 3’ncü aydan bu yana covid-19 ile mücadele ettigi tüm kamuoyu tarafindan bilinmektedir. Vakalarin giderek artmasi, Cenazelerin kalabalik olmasi ve kurallara uyulmamasi nedeniyle hifzissihha kurulu ilçemizde Sayin Kaymakamimiz nezaretinde toplanarak cenaze anonslarinin yapilmamasina karar vermistir. Ceyhan Belediyesi olarak bizlerde bu karara uyarak genelgenin geldigi tarihten buyana Belediye tarafindan yapilan anonslara son verilmis ve bu konu kamuoyu ile paylasilmistir.

 

Ancak, hifzissihha kararlarindan bir haber bazi haber siteleri ve sosyal medya kullanicilari tarafindan inançlar üzerinden hemserilerimizi kin ve nefrete itecek paylasimlar yapmistir. Bu tamamen karalama kampanyasidir. Bu tarz paylasimlar yapanlar hakkinda gerekli suç duyurulari yapilacak ve hukuk önünde bunun hesabi sorulacaktir. Bizler Ceyhan Belediyesi olarak  Corona virüsünün ilk çiktigi günden bugüne kadar vatandaslarimizin sagligi için Ceyhan’da bulunan tüm mahallelerde dezenfektan çalismalari ve ihtiyaç hallerinde vatandaslarimiza maske ve dezenfektan dagitimi yaptik ve yapmaya devam ediyoruz. Ceyhan Belediyemizin Saglik Müdürlügünde çalisan tüm personellerimiz suan ilçe saglik müdürlügüyle koordineli çalismakta ve ekibimiz ilçe saglik müdürlügü filyasyon ekibine yardimci olmaktadir. Vatandaslarimizdan son olarak rica ediyoruz, Sosyal mesafeye ve maske kurallarina uyalim, hijyeni elden birakmayalim.

 

Vatandaslarimiz rahat olsunlar, bizler her konuda oldugu gibi bu konuda da emanetlerinin farkindayiz. Ceyhan bizim, Ceyhan hepimizin. O nedenle var gücümüzle gece gündüz demeden haftanin yedi günü çalismaya devam edecegiz. SAYGILARIMIZLA…



Anahtar Kelimeler:
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli