Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Çilingir çağırıp komşusunun 71 bin liralık altınını çaldı

Çilingir çağırıp komşusunun 71 bin liralık altınını çaldı

Adana'da hamile bir kadın yeni evlenen komşusuna “Altınlarını hırsız çalmasın, onları yatak odasına asma tavana koy” dedikten sonra kadın evde yokken çilingir çağırıp eve girerek, 71 bin liralık altınları çaldı.

Çilingir çagirip komsusunun 71 bin liralik altinini çaldi
Adana'da hamile bir kadin yeni evlenen komsusuna “Altinlarini hirsiz çalmasin, onlari yatak odasina asma tavana koy” dedikten sonra kadin evde yokken çilingir çagirip eve girerek, 71 bin liralik altinlari çaldi.
Edinilen bilgiye göre, olay, 28 Eylül'de merkez Seyhan ilçesi Pinar Mahallesi'ndeki bir apartman dairesinde meydana geldi. Iddiaya göre, yeni evlenen Yakup ile Zeynep Öztürk çifti Pinar Mahallesi'ndeki bir apartman dairesinin 8. katini kiraladi. Zeynep Öztürk 9. katta oturan ve 7 aylik hamile olan Güllü P. ile arkadas oldu. Çift sürekli birbirine gidip gelmeye basladi. Komsusu ile sohbet eden Güllü P., iddiaya göre, Zeynep Öztürk'e altinlarini nereye sakladigini sorduktan sonra, “En uygun yer yatak odasindaki asma tavanin iç kismi. Oraya saklamalisin yoksa hirsizlar çalar” dedi. Ziyaretten bir hafta sonra Güllü P., Zeynep Öztürk'e mesaj atip, kendisinin ve esinin evde olup olmadigini ögrenmeye çalisti. Çiftin evde olmadigini anlayan Güllü P., mahalledeki çilingir Mustafa H.'yi kapida kaldigini söyleyerek çagirdi. Mustafa H., Öztürk çiftinin kapisini açtiktan sonra apartmandan ayrilirken, Güllü P. ise komsusunun 71 bin TL degerindeki altinlarini alip, evden çikti.
Isten eve dönen Öztürk çifti evlerinin kapisini açik görünce yaptiklari kontrolde altinlarin yerinde olmadigini fark etti. Durumun bildirilmesi üzerine apartmana gelen Adana Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügüne bagli Hirsizlik Büro Amirligi ekipleri, binanin güvenlik kamerasi görüntülerini mercek altina aldi. Yapilan incelemede olay günü apartmanda oturmayan Mustafa H.'nin, Güllü P. ile birlikte binaya gelip gittigini tespit etti. Ekiplerin is yerine gittigi Mustafa H., “Güllü P. isimli kadin, kapida kaldigini söyledi. Ben de kapisini açtim” dedi.
Öte yandan Zeynep Öztürk de altinlarinin yerini üst kat komsusu Güllü P.'ye söyledigini, olay günü de kendisine evde olup olmadigini sordugunu belirtti.
Bu tespitler üzerine polis, 7 aylik hamile oldugu ögrenilen Güllü P.'yi gözaltina aldi. Emniyete götürülen Güllü P., hirsizligi kendisinin yaptigini kabul edip, altinlari da 71 bin TL karsiliginda bir kuyumcuya sattigini, birkaç parça da bilezik aldigini, hirsizligi esi is kuracagi için aldigini söyleyerek aglayip pisman oldugunu dile getirdi.
Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen Güllü P., çikarildigi mahkemece ev hapsi cezasina çarptirildi. Güllü P.'nin sattigi altinlar kuyumcudan alinarak, Öztürk çiftine geri verildi


  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli