Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

ÇİMENTODAKİ FİYAT ARTIŞLARI SEKTÖRE BALTA VURUYOR

ÇİMENTODAKİ FİYAT ARTIŞLARI SEKTÖRE BALTA VURUYOR

Adana Kamu Müteahhitleri Derneği (AKAMDER) Başkanı Mustafa Karslıoğlu, 6 ay içerisinde yüzde 175 oranında artan çimento fiyatlarının bir an önce düşmesi gerektiğini, fiyatların düşmesi halinde konut fiyatlarının da düşeceğini söyl

Adana Kamu Müteahhitleri (AKAMDER) Baskani Mustafa Karslioglu; Çimentodaki fiyat artislarina dikkat çekerek, bir an önce gerekli önlemlerin alinmasini istedi.

 

ÇIMENTODAKI FIYAT ARTISLARI SEKTÖRE BALTA VURUYOR

 

KONUYA ACIL ÇÖZÜM GEREKIYOR

 

“HARÇ BITTI YAPI PAYDOS”

 

AKAMDER Baskani Mustafa Karslioglu, son alti ay içerisinde Çimento fiyatlarinin yüzde 175 zamlandigini açikladi. Yasanan yüksek artisin açiklanamayacak boyutta oldugunu belirten Karslioglu, zamlarin kentsel dönüsüm projelerinin hayata geçirilmesini ve tüm Insaat sektörünü olumsuz etkiledigini ifade etti.

 

ÇIMENTODAKI FIYAT ARTISLARI SEKTÖRE BALTA VURUYOR

Adana Kamu Müteahhitleri Dernegi (AKAMDER) Baskani Mustafa Karslioglu, 6 ay içerisinde yüzde 175 oraninda artan çimento fiyatlarinin bir an önce düsmesi gerektigini, fiyatlarin düsmesi halinde konut fiyatlarinin da düsecegini söyledi.

Geçen yil ton fiyati 210 -220 TL olan çimentonun bu yil 440 TL'ye gelmesiyle çimentocular ile müteahhit ve hazir betoncular arasinda yasanan tartismalar sürüyor. Çimentodaki bu anormal fiyat farki insaat sektörünü baltaliyor. Insaatta artan maliyetler nedeniyle ev fiyatlari da artmaya devam ederken Adana Kamu Müteahhitleri Dernegi (AKAMDER) Baskani Mustafa Karslioglu, konu ile ilgili açiklamalarda bulundu.

 

KONUYA ACIL ÇÖZÜM GEREKIYOR

AKAMDER Baskani Mustafa Karslioglu, Konunun insaat sektörü açisindan hayati önem tasidigina dikkat çekti ve sektördeki sikintilarin karsilikli diyaloglarla çözülmesi gerektigini belirterek, “Çimento üreticilerinin rekabet kurulu ve Ticaret Bakanligi tarafindan acilen incelenmeye alinmasini istiyoruz. Ancak bu sekilde sorunun nihai çözüme ulasacagina inanmaktayiz. Insaatlarin durmasi demek 250 sektöründe durmasi ve tüm bu sektörlerde çalisanlarin ailelerine ekmek götüremeyecegi demektir. Bu zamlar insaat maliyetini artirinca konut fiyatlarini da arttirmistir. Ayrica kamu müteahhitleri zaten fiyat farksiz çalistiklari için kamu yatirimlarini da olumsuz yönde etkileyecektir. Bu dogrultuda konuya acil çözüm gerekiyor.” diye konustu. Karslioglu, insaattaki maliyet fiyatlarinin düsmesi halinde ev fiyatlarinin da düsecegini söyledi



  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false