Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Cono kadınları 'fuhuş oyunuyla' gelin arabası sürücüsünü bile soydu

Cono kadınları

Adana-Mersin arasında otoyolda durdurdukları araç sürücülerine fuhuş yaptıklarını söyleyip birliktelik teklif ettikten sonra onları gasp ettiği öne sürülen zanlılar, saniye saniye görüntülendikten sonra operasyonla yakalanıp 20'si tut

Cono kadinlari 'fuhus oyunuyla' gelin arabasi sürücüsünü bile soydu

Adana-Mersin arasinda otoyolda durdurduklari araç sürücülerine fuhus yaptiklarini söyleyip birliktelik teklif ettikten sonra onlari gasp ettigi öne sürülen zanlilar, saniye saniye görüntülendikten sonra operasyonla yakalanip 20'si tutuklandi.

Adana Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü'ne bagli Yankesicilik ve Dolandiricilik Büro Amirligi ekipleri Adana-Mersin orasinda otoyolda sürücülerin durdurulup “fuhus bahanesiyle” gasp, hirsizlik ve dolandiricilik ihbarlarinin artmasi üzerine Mersin Emniyet Müdürlügü ile ortak çalisma baslatti.

Adana Emniyet Müdürlügü organizesinde baslayan teknik ve fiziki takipte “Cono” asireti olarak bilinen aileye mensup Seda T., Tülay G., Seda D., Diyane Y., Dürdane Y., Melek A., Yesim G., Bahar K., Gülveren Y., Dilara Y., Isnidal I., Sema G., Nurcan K. ve Bahar K.'yi; Kartal Z., Azat Z., Sabret K., Deprem G., Hazar Y., ve Muzaffer Y.'nin düzenli olarak otoyola getirip biraktigini saptadi.

 Kadinlarin aksama kadar otoyol köprüsünde bekleyen bir erkegin cep telefonu ile bildirdigi araçlari durdurdugu tespit edildi.

Yasi küçük kiz çocugunu da kullandilar

Aralarinda yasi küçük kiz çocuklarinin da oldugu en az 2 kadin belirlenen araci durdurup sürücünün yanina bindikten sonra “biz parasiyla fuhus yapiyoruz 200 lira verirsen bu is biter” dedikten sonra sürücü kabul edince hemen kadinin camdan el isaretiyle diger kadinlari çagirdigi bu sirada kadinin da sürücünün üzerinde para olup olmadigini kontrol ettigi daha sonra da gelen kadinlarla birlikte sürücüyü gasp ettikleri belirlendi.

 Ayrica sürücüyü de “Bizi polise sikayet edersen, biz de küçük yastaki kiza cinsel istismarda bulundu diye sikayetçi oluruz. Ya da telefonunu aldik buradan esini arayip bizle fuhus yapti deriz aileni yikariz” diye tehdit ettikleri de belirlendi.

Bu nedenle zanlilarin kisa sürede 100 kisiyi gasp etmesine ragmen sikayetçi sayisinin 20 oldugu ögrenildi.

Parmak izi için özel bez

Polisin zanlilara bundan 3 yil önce de operasyon yaptigi, bu operasyonda birçok zanlinin araçlardaki parmak izinden yakayi ele verdigi, bu nedenle kadinlarin otoyolda ellerinde bezle bekledikleri, durdurduklari aracin kapisini açarken bez kullandiklari, yanlislikla çiplak elle dokunduklari yerleri de bezle sildikleri tespit edildi. Elinde bez olmayan kadinlarin ise kiyafetlerini ellerine geçirerek etrafa dokunduklari ögrenildi.

Gelin araci sürücüsünü bile gasp ettiler

Zanli kadinlarin otoyolda geçen birçok araci durdurarak para, cep telefonu, araçtaki müzik setini bile gasp ettikleri görüldü.

Zanlilarin durdurduklari bir gelin aracinin sürücüsünü de fuhus yapma vaadiyle kandirip 5 bin 500 lirasini aldiklari tespit edildi. Sürücünün bir süre parasini geri almaya çalistigi ancak Cono kadinlarinin birdenbire çogalarak parayi vermedigi tespit edildi.

 Ayrica bir sürücünün de zanli kadinlari kovaladigi, kadinlarin ise sürücüyü tasladigi görüldü. Kadinlarin bir sürücüden 77 bin lira gasp ettigi, otoyoldan geçen bir yabanci uyruklu tiri durdurup sürücüyü soyup parayi da iç çamasirina sakladigi belirlendi.

Kadinlarin aksam üzeri ise onlari getiren erkekler tarafindan alindigi belirlendi. Kadinlarin gasp ve hirsizlik anlari ise saniye saniye görüntülendi. Adana polisi bu görüntülerden yaptigi tespitlerden sonra Mersin polisiyle birlikte ortak bir operasyon yapti. Özel harekat polisleri, narkotik köpeklerinin de destek verdigi ve bin polisin katildigi operasyonda 16'si erkek, 26'si kadin olmak üzere toplam 43 kisi gözaltina alindi. Ayrica adreslerde yapilan aramalarda pompali tüfek, kuru siki tabanca, uyusturucu, biçak ve çok sayida fisek ele geçirildi.

Zanlilar emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi. Zanlilardan 14'ü kadin 20'si tutuklanirken, digerleri tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi



  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false