Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Conolar’ın hayatı film oluyor!

Conolar’ın hayatı film oluyor!

Adanalı ‘Conolar’ uluslararası arenaya taşınacak

Adanali ‘Conolar’ uluslararasi arenaya tasinacak

Tarih boyunca ve günümüzde sosyokültürel farkliliklariyla öne çikan kadim kent Adana, yepyeni bir projeyle tanisiyor. Geçmisten bu yana kültür-sanat, edebiyat ve yazin dünyasina önemli isimler ve eserler kazandiran, içinde bulundugumuz dönemde de tiyatro, sinema ve dizi filmlere ev sahipligi yapan Adana’da dünyanin dikkatini çekecek önemli bir belgesel film hazirligina baslandi. Adana adliyelerinde çikardiklari kavgalarla hafizalara kazinan Conolar’in hayati, beyaz perdeye tasiniyor.

Dünyanin en prestijli ödüllerinden Berlin Film Festivali Kitapligi’na seçilen 11 romandan birinin yazari, Adana’nin bereketli topraklarinda dogup büyüyen Meltem Yilmaz ile “Koku’nun Serüveni” belgeseliyle Los Angeles Film Festivali dahil 60 festivalden ödülle dönen yönetmen Sahin Yigit, Adana’nin Cono Asireti’ni izleyici ile bulusturmak üzere bir araya geldi.

 

Docudrama (yari belgesel film, yari belgesel oyun) tarzindaki belgesel filmin çekimleri, geçtigimiz günlerde Adana’da basladi. Yazar Meltem Yilmaz’in “Bütün Mümkünlerin Kiyisinda” adli kitabindaki bir hikâyeden uyarlanan film, Cono Asireti’ni yalnizca iliskilendirildikleri suç dünyasi ile degil, günlük hayatlarindan aliskanliklarina, hayallerinden hayata tutunma çabalarina, yasanmisliklarindan asklarina, ayriliklarina ve hüzünlerine kadar her yönüyle izleyici ile bulusturacak. “Bütün Mümkünlerin Kiyisinda” projesi, Berlin ve Venedik Film Festivalleri basta olmak üzere dünyanin birçok festivalinde yarismaya hazirlaniyor.



  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false