Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Çukurova Belediyesi halkın sağlığını önemsiyor

Çukurova Belediyesi halkın sağlığını önemsiyor

Çukurova Belediyesi’nin İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Çukurova Sağlıklı Hayat Merkezinin çalışmalarına destek olacağı bildirildi.

Çukurova Belediyesi halkin sagligini önemsiyor

Çukurova Belediyesi’nin Il Saglik Müdürlügüne bagli Çukurova Saglikli Hayat Merkezinin çalismalarina destek olacagi bildirildi.

Merkezin çalismalarinin Çukurova halkinin daha etkin duyurulmasinda muhtarliklar devreye sokulacak, saglik hizmetlerinden yararlanmak isteyen vatandaslarin merkeze ulasimi konusunda Çukurova Belediyesi ulasim destegi saglayacak.

Adana Il Saglik Müdürlügü Halk Sagligi Hizmetleri Baskani Dr. Tanju Altunsu ve Çukurova Saglikli Hayat Merkezi Sorumlusu Dr. Füsun Tokbay, Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin’i ziyaret ederek, Saglikli Hayat Merkezinin çalismalari hakkinda bilgi verdi.

Dr. Füsun Tokbay, Yurt Mahallesi’nde faaliyet gösteren Saglikli Hayat Merkezindeki tüm hizmetlerin ücretsiz oldugunu belirterek, verdikleri hizmetlerden birinin kanser erken teshis ve tarama hizmetleri oldugunu anlatti. Bunun yaninda agiz ve dis sagligi, üreme sagligi, kronik hastaliklarin yönetimi gibi önemli hizmetler verdiklerini belirten Dr. Füsun Tokbay, merkezde ayrica diyetisyen, fizyoterapist, psikolog, çocuk gelisimi danismani gibi uzmanlarin görev yaptigini ifade etti.

Dr. Füsun Tokbay, merkezde gebe bilgilendirme ve saglik okuryazarligi siniflari bulundugunu da kaydetti.

Çukurova halkina verilen saglik hizmetlerinden dolayi tesekkür eden Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin de bu konuda belediye olarak mümkün olan tüm destegi verebileceklerini söyledi.

Böylesi önemli saglik hizmetlerinin duyurulmasi için mahalle muhtarliklarina afis asilmasi, brosürler dagitilmasi gibi çalismalar yapabileceklerini belirten Baskan Soner Çetin, ayrica özellikle kanser teshis ve tarama hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaslarin merkeze ulasimlari konusunda yardimci olabileceklerini vurguladi.



  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı