Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Çukurova'da kazandıran öğreten kurslar...

Çukurova

Çukurova Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek projelerinden birisi olan Kadın Sohbet ve Dayanışma Evleri’nde artık kadınlar hem hayatlarını kolaylaştıracak yeni meslekler öğreniyor, hem de aile bütçesine katkıda bulunacak işlere imza at

KADIN SOHBET VE DAYANISMA EVLERI KAZANDIRIYOR

Kadinlara yönelik pek çok projeyi hayata geçiren ve “Kadin Dostu Belediye” olarak anilan Çukurova Belediyesi, Türkiye’ye örnek olan Kadin Sohbet ve Dayanisma Evleri’nin islevselligini artirarak, kadinlarimizin sosyallesmesinin yani sira, yeni yeteneklerini kesfetmesini sagliyor, bununla birlikte de bu yeteneklerini aile ekonomisine katki vermesini saglayarak is sahibi olmasinin yolunu açiyor… Pandemi salgini nedeniyle evlerine sikisip kalan kadinlarimizin imdadina kosan bu sohbet ve dayanisma evlerinde artik daha çok gülen ve gelecege umutla bakan yüzlerle dolmaya basladi.

Çukurova Belediyesi tarafindan ilçede yasayan kadinlarin hayatini kolaylastirmak için faaliyete geçirilen projelerden biri olan Kadin Sohbet ve Dayanisma Evleri bilindigi üzere bulunduklari mahallelerde önemli bir islev görüyor. Mahalle sakinlerinin her türlü etkinliklerini düzenleyecekleri bir yer olmanin disinda, hem sosyallesip yeni insanlarla tanisiyorlar, hem de özel günlerini buralarda ki evlerde dostlariyla yasama firsati buluyorlardi. Çay ve kahve ikramlariyla agizlarini tatlandiran kadinlarimiz, günlük gazeteleri de okuma firsati buluyordu. Kisacasi Çukurova Belediyesi Baskani Soner Çetin’in göze batan örnek projelerinden olan bu tesisler artik sadece sohbet yeri degil, kadinlarin hem dayanisma içerisinde oldugu hem de yeni beceriler ögrenip bunlari aile ekonomisine destek olacak sekilde egitimler aldigi yerlere dönüsüyor. 

HASIR ÖRME MESLEGINI ÖGRENIYORLAR

Çukurova Belediyesi’nin Mahfesigmaz Mahallesi’nde bulunan Zübeyde Hanim Kadin Sohbet ve Dayanisma Evi’nde yeni açilan Hasir Örme ve Isleme Kursuna katilan kadinlar, ummali bir egitimimin içerinde yeteneklerini kesfetmeye çalisiyor. Hasir islemeden vazo, çesitli sepetler, peçetelik, aksesuar kutularini yapmayi ögrenen kadinlar, hem yeni yüzlerle tanisip sohbet etme imkani yakaliyor, hem de ögrenip ortaya çikaracaklari örme esyalari satarak aile bütçesine katki koyacak. Sohbet evlerinin tam bir dayanisma ve egitim kurslarina dönüstügünü söyleyen kadinlar, yeni beceriler ögrenmekten duyduklari mutlulugu anlatirken, baskan Soner Çetin’e de tesekkürlerini de her firsatta iletmeyi ihmal etmiyor. 

 

 

PASTA VE ASÇILIK EGITIMI DE VAR

Güzelyali Kadin Sohbet ve Dayanisma Evi’nde ise pastacilik ve asçilik kursu açilmasiyla, burada kadinlar mutfaklarina yeni lezzetler ekleme firsati buluyor. Ayrica kazandiklari yeni becerilerle simdiden çevrelerinden siparis dahi aldiklarini, ögrendikleri pastalari ve çesitli börekleri satarak hem kendi mutfaklarinin lezzetini artirdiklarini, hem de para kazanmanin mutlulugunu yasadiklarini söylüyor. Üstelik bu kurslara katilanlar sadece Türk kadinlarimiz degil. Evlilik yaparak sehrimizde yasamaya baslayan ve bizim kültürümüzü merak eden yabanci uyruklu kadinlarda bu egitimlere katilarak, hem ailesini mutlu etmeye çalisiyor,hem de bos vakitlerini olumlu bir sekilde geçirmenin rahatligini yasiyorlar.  

BASKAN SONER ÇETIN; KADINLAR DAHA FAZLASINI HAK EDIYOR

Her firsatta kadinin toplum içerisindeki önemini ve degerini anlatan, cinsiyet esitliginde kadindan yana taraf oldugunu söyleyen Çukurova Belediyesi Baskani Soner Çetin, yakinda Kurttepe Kadin Sohbet ve Dayanisma Evi’nde kadinlarimizin sagligi için plates ve zumba kurslarinin da açilacaginin müjdesini verdi. Baskan Soner Çetin, kadinlarin hayatini kolaylastirmak için projeler ürettiklerini belirterek, “Çalisan kadinlarimizi da düsünüyoruz ve semt kresleri açiyoruz. Hem semt kreslerinin hem de sohbet evlerinin sayisi artacak, 7 yilda sayisiz hizmeti halkin yarari için açtik, yine durmadan yeni proje ve çalismalarimizla sadece Adana’ya degil, Türkiye’ye damga vuracaktir Çukurova” dedi.  



  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false