Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Çukurova'da kurslar eğlendiriyor! ...

Çukurova

Sosyal belediyecilik denince akla ilk gelen kurum olan Çukurova Belediyesi ve Başkanı Soner Çetin, bu yaz aylarında da çocukları unutmadı.

Sosyal belediyecilik denince akla ilk gelen kurum olan Çukurova Belediyesi ve Baskani Soner Çetin, bu yaz aylarinda da çocuklari unutmadi.

Ögrencilerin yaz tatillerini degerlendirerek, onlari faydali aktivitelere yönlendirmek, ayni zamanda sanatin ve sporun yaratici, birlestirici gücünü eglenceli kurslara dönüstürerek, Çukurovalilarin hizmetine sunuldu. Ücretsiz olarak, 12 bransta hazirlanan yaz kurslari, 5 merkez ve 4 spor kulübünde hizmet veriyor.

 

Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, “Insana Yatirim” vizyonuyla harekete geçen yaz kurslarinin, gençlerin gelisimine önemli katki sundugunu vurguladi. Bu kurslara yogun bir ilginin oldugunu belirten yetkililer, 7 ila 15 yas arasi çocuklarin yaz kurslardan faydalanabildigini açikladi. Kisa zaman içerisinde rekor bir katilimin gösterildigi kurslara, bu güne kadar 6 bin 760 Çukurovali çocugun kaydi alinmis durumda. Açilan bu kurslarda çocuklar yasitlariyla birlikte eglenceli zaman geçirirken, ayni zamanda ilgi alanlarina göre seçtigi branslarda egitim alacak. Uzman antrenör ve egitimcilerin gözetiminde gerçeklesen yaz kurslarina ilginin yüksek olmasi memnuniyetle karsilaniyor.

Çocuklarin zihinsel ve bedensel gelisimleri ile sosyallesmelerine katki koymak, ayrica yeteneklerini ortaya çikarmak amaciyla hayata geçirilen yaz etkinliklerinde, Ingilizce kursu, satranç ve gitar dersleri, psikoretapi etkinlikleri, baglama ve resim kursu, halk oyunlari ve ritm kursu, drama ve oyunculuk, yüzme, voleybol ve yoga kurslarinin yani sira, 4 ayri spor tesisinde futbol kurslari açildi. Yaz kurslari, Güzelyali Toplum Merkezi, Hayal Park Açik Olimpik Yüzme Havuzu, Atatürk Kadin Yasam Köyü, Bülent Ecevit Sanat Parki, Turhan Selçuk Sanat Okulu ve spor kulüplerinde gerçeklesiyor.

Genç beyinlerin hem eglendigi, hem de sanat ve sporun yaratici yanlarini kesfetme firsati yakaladigi kurslarda, kendi yetenlerinin de arayisina çikiyor. Yaz kurslarinda aldiklari egitimlerden ve eglence dolu etkinliklerden oldukça memnun olan çocuklar, Baskan Soner Çetin'e tesekkürlerini de sunmayi ihmal etmiyorlar. Iki ay boyunca sürecek yaz kurslari, çocuklarin merakli bakislari arasinda ve kahkaha dolu saatler içerisinde geçiyor. Çocuklara yönelik pozitif çalismalariyla dikkatleri çekmeye devam eden Çukurova Belediyesi, genç beyinlere verdigi önemlerde yeni ufuklar açmayi sürdürüyor.

 

Okullarin tatil olmasiyla beraber, tüm ögrenci gruplarina yönelik çalismalara hiz veren Baskan Çetin ve ekibi, salgin tedbirleri kapsaminda tüm kurslarin hijyen ve mesafe kurallarina uygun olarak gerçeklesmesini sagliyor. Bu nedenle çocuklarin sagligi düsünülerek, tüm yaz kurslari yüzde 50 kapasiteyle bu yil hizmet verecek. Çukurova Belediyesi Tesisler Müdürlügü bünyesinde gerçeklesen yaz kurslari için, detayli bilgi almak isteyen vatandaslar, ilgili müdürlügü telefonla arayarak kurslar hakkinda gerekli bilgiye ulasabilecekler.

BASKAN SONER ÇETIN, “ÇOCUKLAR GELECEGIMIZDIR” 

Her firsatta çocuklara ve gençlere verdigi önemin altini çizen ve onlar için sürekli projeler üreten Çukurova Belediyesi Baskani Soner Çetin, ücretsiz yaz kurslari için kayitlarin devam ettigini belirterek, sanat ve sporun en güzel örneklerinden olusan bu etkinliklere çocuklari davet etti. Baskan Çetin, “Çocuklarin ve gençlerin zihinsel ve bedensel gelisimleri ile sosyallesmelerine katki koymak, ayrica yeteneklerini ortaya çikarmak, kültür sanatla iç içe olmasi ve sosyal aktivitelerden geri kalmamasina yönelik çalismalar üretmek, belediyeciligin temel bakis açisi olmalidir.” dedi.

Baskan Soner Çetin, daha saglikli bir gelecek için, çocuklarimiz ve gençlerimiz mutlaka spor yapmali, sanatla hasir nesir olmali, bilimle ugrasmali diyerek, Çukurova Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayisinda, çocuklara ve gençlere olan çerçevesini bir kez daha çizdi.



  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı