Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Çukurova Üniversitesi Sağlık Alanında Bölgenin Öncüsü

Çukurova Üniversitesi Sağlık Alanında Bölgenin Öncüsü

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, bölge tüberküloz merkezi olarak hizmet veren ve birçok tropikal hastalığın tanı ve tedavisinin yapıldığı ÇÜ Tropik Hastalıklar Araştırma ve Uygulama Merkezi’ni ziyaret etti.

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, bölge tüberküloz merkezi olarak hizmet veren ve birçok tropikal hastaligin tani ve tedavisinin yapildigi ÇÜ Tropik Hastaliklar Arastirma ve Uygulama Merkezi’ni ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. Tuncel Çukurova Üniversitesinin saglik alaninda bölgede önemli bir yeri oldugunu söyledi.
Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel beraberinde Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Süha Berberoglu, Prof. Dr. Ilter Ünlükaplan, Prof. Dr. Hayri Levent Yilmaz ve Genel Sekreter Vekili Dr. Mehmet Cingöz ile birlikte Çukurova Üniversitesi Tropik Hastaliklar Arastirma ve Uygulama Merkezi’ni incelemelerde bulundu.

Prof. Dr. Köksal: “6 Laboratuvar Ile Hizmet Vermekteyiz”

Merkez Müdürü Prof. Dr. Fatih Köksal merkez hakkinda bilgi vererek yapilan çalismalari anlatti.
Prof. Dr. Köksal, “Testlerimizi Dünya Saglik Örgütü’nün önerdigi kilavuzlar dogrultusunda yapiyoruz. ÇÜ Tropikal Merkezi, bölge tüberküloz laboratuvari olarak hizmet vermekteyiz. Pandemi döneminde örnek sayimiz düstü fakat genel olarak yillik örnek sayimiz 19 bin ile 23 bin arasinda degismektedir. Ayrica merkezimizde 3’ü ulusal olmak üzere 5 sempozyum ve 2 çalistay düzenlendi. Ayrica merkezimizde tüberküloz haricinde lyme hastaligi, leishmania gibi egzotik hastaliklarin tanisinda da klinisyenlere yardimci oluyoruz. Önceki dönemlerde de kirim Kongo kanamali ates çalisilmistir. Merkezimize 11 farkli vilayet 25 farkli verem savas dispanseri ve çevre hastanelerinden örnek gelmektedir.” dedi

Prof. Dr. Tuncel: “Arge Çalismalarina Büyük Önem Veriyoruz”

Rektör Prof. Dr. Tuncel arastirmacilarla tek tek tanisip, doktora ve yüksek lisans ögrencileriyle sohbet etti. Ögrencilerden gelen sorulari yanitlayan Prof. Dr. Tuncel, Çukurova Üniversitesi olarak Arge çalismalarina büyük önem verdiklerini ve bu anlamda yapilan bütün çalismalara sonsuz destek vereceklerini bildirdi. Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Çukurova Üniversitesi kapilarinin basta genç arastirmacilar olmak üzere tüm bilim insanlarina açik oldugunu söyledi.

Resim önizlemesi
Projeler hakkinda da bilgi alan Prof. Dr. Tuncel, laboratuvarlarda incelemede bulundu. Prof. Dr. Tuncel, ÇÜ Tropik Hastaliklar Arastirma ve Uygulama Merkezi’nin konusunda uzman kadrosuyla diger üniversiteler, devlet kuruluslari ve özel sektöre hizmet veren, ulusal ve uluslararasi düzeyde kabul gören niteliklere ulasmis Türkiye'nin önde gelen laboratuvarlarindan biri oldugunu ifade etti.
Daha sonra Rektör Prof. Dr. Tuncel ve beraberindekiler laboratuvarda bulunan ileri teknolojik cihazlar hakkinda uzmanlardan bilgi aldi. Ziyaret ani fotografi çekilmesiyle son buldu.



  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı