Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

ÇUKUROVA TEKSTİL VE HAZIR GİYİM FUARI, KAPILARINI ZİYARETÇİLERE AÇTI.

ÇUKUROVA TEKSTİL VE HAZIR GİYİM FUARI, KAPILARINI ZİYARETÇİLERE AÇTI.

ADANA'DA İLK KEZ DÜZENLENEN ÇUKUROVA TEKSTİL VE HAZIR GİYİM FUARI, KAPILARINI ZİYARETÇİLERE AÇTI.

ADANA'DA ILK KEZ DÜZENLENEN ÇUKUROVA TEKSTIL VE HAZIR GIYIM FUARI, KAPILARINI ZIYARETÇILERE AÇTI.

Bölgenin ilk ve tek Tekstil ve Hazir Giyim Fuari, TÜYAP Adana Çukurova Tekstil ve Hazir Giyim Fuari kapilarini ziyaretçilerine açti.

TÜYAP Adana Uluslararasi Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuara pijama, iç çamasiri, kot, tekstil makineleri ve kumas sektöründen 75 firma katildi.

Fuar’in açilisina Adana Valisi Mahmut Demirtas, Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, Adana Sanayi Odasi Baskani Zeki Kivanç, Adana Ticaret Odasi Baskani Atilla Menevse, Adana Ticaret Borsasi Baskani Sahin Bilgiç, Ceyhan Ticaret Odasi Baskani Seref Can’in yani sira diger oda ve borsa baskanlari, ilçe belediye baskanlari ve kamu ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ile çok sayida sektör temsilcisi katildi.

Vali Mahmut Demirtas, fuarin açilisinda yaptigi konusmada, Adana'nin Türkiye'de tekstil ve hazir giyim sektöründe önemli yeri oldugunu belirtti. Kentteki ilk fabrikanin bir çirçir fabrikasi oldugunu, akabinde kurulan kumas fabrikalarinin da zaman içerisinde ilin tekstil sanayinde öne çikmasini sagladigini ifade eden Demirtas, söyle konustu:

'Ilimizin ihracatta lokomotif sektörlerinin basinda tekstil ve hazir giyimin gelmesi, gelecege dair umutlarimizi diri tutmaktadir. Geçtigimiz yil tekstil ihracatimiz 314 milyon dolar olarak gerçeklesmis, kentimiz bu rakamlarla ülke genelinde 5. sirada yer almistir. Hazir giyim sektöründe ise 2019 yilinda 151 milyon dolar ihracat yapan Adana, bu performansla 8. sirada yer almistir.'

TÜYAP Anadolu Fuarlari AS Genel Müdür Yardimcisi Server Seçer de fuarin 75 firmanin katilimiyla kapilarini açtigini belirtti.

Almanya, Irak, Filistin, Lübnan, Hollanda ve Ürdün basta olmak üzere 22 ülkeden 250 kisilik ticari alim heyetinin de yer alacagi fuar 8 Subat'a kadar gezilebilecek



  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli