Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

DEAŞ'lı çocukları savaşırken ölen baba teröristlere yardımdan tutuklandı

DEAŞ

Adana'da, 3 oğlu terör örgütü DEAŞ saflarında savaşırken ölen ve esir DEAŞ'lıları kurtarmak için para toplayan bir kişinin de aralarında bulunduğu 4 şüpheliden 2'si tutuklandı.

Adana Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, terör örgütleri DEAS ve El Kaide ile baglantisi oldugu ve sosyal medya üzerinden örgüt propagandasi yaptigi öne sürülen 6 kisiyi tespit etti.

Savciligin gözalti karari vermesinin ardindan polis, süphelilerinin evlerine, 19 Mayis günü safak vakti operasyon düzenledi. Özel Harekat timlerinin koçbaslariyla kapilari kirarak girdikleri evlerde arama yapan ekipler, 4 kisiyi gözaltina aldi.

Emniyete götürülen süphelilerden Ali Ç.'nin, terör örgütü DEAS'in sözde Türkiye emiri olan ve cezaevinde bulunan Mahmut Özden'in kurdugu 'Yamaçli' grubu üyesi oldugu, polis tarafindan tespit edilmemek için seyyar tezgahta tantuni satarak kamufle oldugu belirlendi. Ayrica Ali Ç.'nin, DEAS'li teröristlerin sözde 'cihad nikahi' kiydigi ve Suriye'nin kuzeydogusundaki el-Hol kampinda esir olan kadinlari kurtarmak için internet üzerinden para topladigi, 3 oglunun DEAS saflarinda savasirken öldügü öne sürüldü.

 

Gözaltina alinan süphelilerden Mehmet Ali Ö.'nün ise sosyal medya üzerinden El-Kaide adina para topladigi ve bu paralari örgüte yolladigi saptandi. Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen süphelilerden Ali Ç. ile Mehmet Ali Ö., çikarildigi mahkemece tutuklanirken, 1 süpheli ev hapsi digeri ise adli kontrol sartiyla tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi.



  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false