Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

DEVA PARTİSİNDE YOĞUN MESAİ

DEVA PARTİSİNDE YOĞUN MESAİ

DEVA Partisi Ceyhan İlçe Başkanı Mehmet Çakır Teşkilatı, ile birlikte Ceyhan’daki kırsal bölgelerde bulunan Mahalle ve Belde’lere bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi.

DEVA PARTISINDE YOGUN MESAI

DEVA Partisi Ceyhan  Ilçe  Baskani Mehmet Çakir Teskilati, ile birlikte Ceyhan’daki kirsal bölgelerde bulunan Mahalle ve Belde’lere bir dizi ziyaretler  gerçeklestirdi.

 DEVA Partisi Ceyhan  Ilçe Teskilati  gerçeklestirilen ziyaretlerde, köyde ve kirsal mahallelerde  yasayan vatandaslar ile bir araya gelinerek, vatandaslarin ve köylerin sorunlari dinlendi.

Gittikleri yerlerde Vatandaslar tarafindan büyük ilgiyle karsilanan Deva Partisi Ceyhan Ilçe Teskilati Mustafabeyli Mahallesinde vatandaslarla sohbet ettiler

 Ziyaretler ile ilgili degerlendirmelerde bulunan DEVA Partisi Ceyhan Ilçe Baskani Mehmet Çakir, Ilçe Teskilati olarak Ceyhan’i karis karis gezecegiz , vatandaslarimizi dinleyecegiz . Maske ve sosyal mesafe kurallarina tam riayet ederek gerçeklestirdigimiz  ziyaretlerimizde  maalesef ilk göze çarpan konular su, yol, okul, issizlik, elektrik, saglik ocagi ve internet oldu. Kirsal bölgelerde  yasayan vatandaslar zaruri ihtiyaçlarina bile erismekte güçlük çekiyor. 21’nci yüzyilin ortasinda halen köylerimizde su yok, sik sik elektrik kesintileri var, telefon sebekesi, internet altyapisi yok. Köylülerimiz, muhtarlarimiz hiçbir kurumda muhatap bulamamaktan, sorunlarinin yillarca çözüme kavusamamasindan dem vuruyor. Böyle devam ederse, köylerimizin olusturdugu katma deger gün geçtikçe azalacaktir.” dedi.

 Köylerde ve Kirsal mahallelerde  ciddi bir issizligin bulundugunu ve köyde yasayan insanlarin geçim sartlarinin da çok zor oldugunu dile getiren Çakir,“Köyde yasayan her bireyin kaygilari birbirine ortak. Maalesef çocuguyla, genciyle, yaslisiyla gelecek için hiçbir umut beslemiyorlar.

“Hizla yoksullasiyoruz” söylemini sik sik dile getiriyorlar. Köylerimizde yogun olarak tarim ve hayvancilik ile geçim saglaniyor ancak tarim ve hayvanciliga yönelik destekler çok az ve genellikle çok geç saglaniyor. Internet altyapisi bir yana birçok köyde telefon sebekesi dahi çok yetersiz seviyede bulunuyor.Birçok köyde saglik ocagi yok, olanlarda ise yeterli personel ve doktor bulunmuyor.

Vatandaslar en küçük saglik sorunlari için sehir merkezine gitmek zorunda kaliyor. Bu sorunlarin her biri köylerimizin kalkinmasi için büyük bir engel teskil ediyor.

Eger ülkenin kalkinmasini, refahini istiyorsak önce köylerimizden ve mezralarimizdan baslamamiz gerektigi açiktir.

Bu ziyaretlerimiz, Ceyhan’in  her Mahallesine  köyüne, mezrasina, hanesine varincaya kadar devam edecek” ifadelerini kullandi



  • Salı 31.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false