Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Doğuştan işitme engelli çocukların feryadını duyun!

Doğuştan işitme engelli çocukların feryadını duyun!

Adana Milletvekili İsmail Koncuk, doğuştan işitme engelli çocukların duyabilmek için 2018 yılından bu yana beyin sapı implantı ameliyatı olmayı beklediğini ifade etti.

Dogustan isitme engelli çocuklarin feryadini duyun!

 
 

Adana Milletvekili Ismail Koncuk, dogustan isitme engelli çocuklarin duyabilmek için 2018 yilindan bu yana beyin sapi implanti ameliyati olmayi bekledigini ifade etti.

Sosyal Güvenlik Kurumu, bu ameliyatlarda kullanilan ve tamami ithal olan cihazlari yurt disindan getirterek ameliyatlari karsiliyordu, ancak cihazlari ülkeye getiren firmalar, 2018 yilinda döviz kurundaki artis nedeniyle fiyatta anlasamadigindan ülkemize cihaz girisi olmadigindan ameliyatlarin durduruldugu söyledi. Koncuk, 'Bu çocuklarin duyabilmesi için 4 yasina kadar ameliyat olmasi elzemdir' dedi.
Koncuk, Saglik Bakanligi olarak cihaz üreten firmalarla anlasilamamasi sonucu ameliyatlarin 2018 yilindan bu yana yapilmadigi/yapilamadigini, dogustan isitme engelli sayilari 40 çocugun duyabilmesi için beyin sapi ameliyatinda kullanilan implanti ne zaman ithal etmeye baslanacagini ve aileleri sevindirmek için bir tarih açiklar misiniz? diyerek verdigi soru önergesi ile konuyu TBMM gündemine tasidi.



  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli