Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Doktorlar maaşlarına zam istiyor!

Doktorlar maaşlarına zam istiyor!

HEKİM MAAŞLARI İYİLEŞTİRİLSİN

HEKIM MAASLARI IYILESTIRILSIN

Adana Sehir Hastanesi önünde bir araya gelen hekim ve saglik çalisanlari maaslarinin iyilestirilmesini isteyerek basin açiklamasi yapti. Adana Tabip Odasi Baskani Uzm. Dr. Selahattin Mentes, Hekimlerin artik Türkiye’de hekimlik yapmak yerine yurtdisinda göçmen doktor olmayi tercih ettigini söyledi.

191’I HEKIM 477 SAGLIK ÇALISANI HAYATINI KAYBETTI

Türk Tabipleri Birligi (TTB) 2. Baskani Doç. Dr. Ali Ihsan Ökten, hekimler SES Baskani Dr. Mürsit Enis Akyüz ve saglik çalisanlarinin katildigi açiklamada yaklasik iki yildir tüm hekim ve saglik çalisanlari canini disine takarak özveri ile pandemiye ve diger hastaliklara karsi mücadele ettiklerini belirten Adana Tabip Odasi Baskani Uzm. Dr. Selahattin Mentes, “Son yillarda hekimlerin ve saglik çalisanlarinin haklari tarihinde görülmemis sekilde gerilemeye, angaryalar ve is yükü de bir o kadar artmaya devam ediyor. Saglikta “dönüsüm”le her geçen yil giderek artan oranda geriletilip erozyona ugratilmis ekonomik ve özlük haklarimizdaki kayiplar, saglik emekçilerinin omuzlarina yüklenen COVID-19 pandemisi ile mücadele sürecinde de devam etmistir. Hekimler her yönüyle bu süreçte fedakârca çalismis; etik ilkelerden yana hekimlik degerleri ile toplum sagligi için insanüstü gayret göstermislerdir. Toplumda en fazla hastalanan ve hayatini kaybeden meslek grubu saglik çalisanlari olmustur. Tüm bu süreçte maalesef 191’i hekim olmak üzere 477 saglik çalisani hayatini kaybetmistir.”

5 DAKIKADA MUAYENE OLMAZ

“Uzun saatler kesintisiz fazla çalisma, sik nöbet tutma, yogun is yükü, siddete maruz kalma saglik ortamlarinin olagan hallerine dönüsmüstür. 36 saat hastanelerden çikamayan genç hekimler, mesai saati kavrami nedir bilmeyen uzmanlar bulunmaktadir. Kamunun yani sira özel hastanelerde de yogun emek harcayan hekimlerin emekleri sömürülmekte, sirket kurdurma ve ciro baskisi gibi ticari zorlamalar meslek onuruna yakismayan uygulamalar ile karsilasmaktadirlar. Sorunlarimiz yalnizca çalisma saatleri, çalisma alanlari, ödemeler ile sinirli kalmamaktadir.  Meslegimiz, güvencesizligin en yaygin oldugu is kollarindan biri haline getirilmistir. Bu degisim baskinin, mobbingin, ayrimciligin, esitsizligin ve kayirmaciligin alabildigine yaygin hale gelmesine neden olmustur. Son olarak da hekimler muayene sirasinda hemsire veya saglik personeli olmadan muayene yapmaya zorlanmis. Muayene süreleri ise 5 dakikaya düsürülmüstür. Bu 5 dakikada hastanin tüm anemnezini almamizi ve taniyi koyarak tedavisini düzenlememiz istenmektedir.”



  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false