Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

DOLGUN; EK GÖSTERGE SÖZÜ HAYATA GEÇİRİLMELİDİR

 DOLGUN; EK GÖSTERGE SÖZÜ HAYATA GEÇİRİLMELİDİR

Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Dolgun’u makamında ziyaret eden Gazetemizin imtiyaz sahibi Osman Yavuz ve Öztürk Hayat Gazetesi imtiyaz sahibi Aytekin Denizli, Sendikal faaliyetlerde başarılı olan Başkan Dolgun’a plaket

 DOLGUN; EK GÖSTERGE SÖZÜ HAYATA GEÇIRILMELIDIR

Türk Egitim Sen Genel Baskan Yardimcisi Selahattin Dolgun’u makaminda ziyaret eden Gazetemizin imtiyaz sahibi Osman Yavuz ve Öztürk Hayat Gazetesi imtiyaz sahibi Aytekin Denizli, Sendikal faaliyetlerde basarili olan Baskan Dolgun’a plaket verdi.

Memura verilmesi gereken ek gösterge ile ilgili bilgi veren baskan Dolgun Türkiye Kamu-Sen ve Türk Egitim Sen  olarak hükümetten memur paketi hazirlamasini talep ettiklerini kaydederek ,bu pakette olmasini istedikleri hususlari da bir bir siraladi,

Memur paketinde ek göstergenin mutlaka yer almasini beklediklerini ifade eden Dolgun, “3600 ek gösterge ne oldu?” diye sordu. Dolgun, ek gösterge sözünün yerine getirilmesini, tüm kamu çalisanlarinin ek göstergelerin artirilmasini ve ek göstergeden yararlanamayan yardimci hizmetler sinifinin ek göstergeden yararlandirilmasini istedi.

Dolgun  sunlari kaydetti: “Bilindigi gibi 2018 yilinda mevcut iktidar 4 meslek grubuna 3600 ek gösterge müjdesi vermisti. Sendika olarak Sayin Cumhurbaskani’na tesekkür etmis, akabinde ek göstergenin sadece 4 meslek grubu ile sinirlandirilmamasini, tüm kamu çalisanlarinin ek göstergelerinin artirilmasini, yardimci hizmetler sinifinin da ek göstergeden yararlandirilmasini talep etmistik. Nitekim buna dair bir yasa teklifi hazirlayarak MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalayci marifetiyle TBMM’ye sunmustuk. Bunu yaparken hiyerarsik silsileyi de koruduk. Teklif, Plan Bütçe Komisyonunda görüsülecek konular arasinda bekliyor. Beklentimiz, teklif Meclis’e getirildiginde tüm siyasi partilerin destek vermesidir. Zira gelinen noktada hala somut bir adimin atilmamis olmasi bizleri üzmektedir. Umuyoruz ki 3600 ek gösterge sözü ve ek göstergeye dair diger taleplerimiz en kisa sürede hayata geçirilir.”

Ek ödemeler emeklilige yansitilmalidir.

Bütün ek ödemelerin emeklilige yansitilmasini da talep eden Dolgun, hem ek gösterge oranlarinin artirilmasi hem de ek ödemelerin emekli kesintisine dahil edilmesinin emekli ikramiyesinde ve emekli maasinda ciddi oranda artis saglayacagini söyledi. Bunun da emekliligi dolayli olarak tesvik edecegine dikkat çeken Dolgun, “Sadece Milli Egitim Bakanligi’nda ekonomik nedenlerle hak ettigi halde emekli olmayan 110 bin kisi var. Bu arkadaslarimiz emekli oldugunda yüz binlerce meslektasimiza istihdam kapisi açilacak” dedi.

 

Gelin, 2011 ve 2013 yillarindaki gibi sözlesmelileri kadroya alin.

Sözlesmeli çalisanlarin kadroya alinmasini talep eden Dolgun, 2011 ve 2013 yillarinda sözlesmelilerin kadroya geçirildigini hatirlatti. 2011 yilinda 232 bin 4/B’li kamu çalisaninin kadroya geçirildigini, bunun 68 bininin de ögretmen oldugunu söyleyen Dolgun, “Gelin, 2011 ve 2013 yillarindaki gibi sözlesmelileri kadroya alin. Kamuda ayni isi yapan kamu çalisanlari farkli statülerde istihdam edilmemelidir. Sözlesmeli istihdamin kamuda performansi ve verimi artirdigina yönelik tek bir somut veri yoktur. Dolayisiyla sözlesmeli çalisma modelinde inat edilmesini çok anlamsiz buluyorum. Hükümetten beklentimiz kamudaki 4/B’li meslektaslarimizin kadroya geçirilmesi ve tüm atamalarin kadrolu olarak yapilmasidir” diye konustu.

 

Vergide adalet saglanmalidir.

 

Kamu çalisanlarinin büyük bölümünün nisan ve mayis ayi itibariyle üst vergi dilimine geçmeye basladigini bildiren Dolgun  “Vergi dilimleri kamu çalisanlarinin canini yakmaktadir. Kamu çalisanlarinin ikinci alti ayda aldigi maas artisindan daha fazlasi vergi dilimine kesilmektedir. Biz bunu dogru bulmuyoruz. Öncelikle vergide adalet saglanmalidir. Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alinmalidir. Dolayisiyla  gelir vergisinin yüzde 15’e sabitlenmesini ve matrahin yükseltilmesini istiyoruz ki, yilin ikinci alti ayindan sonra zamlar kus olup uçmasin” dedi.

 

Yardimci hizmetler sinifinda çalisanlarin bir defaya mahsus olmak üzere sinavsiz sekilde kadro intibaklarinin yapilmasini bekliyoruz.

Yardimci hizmetler sinifinin ögrenim durumlarina göre bir defaya mahsus olmak üzere sinavsiz genel idari hizmetler sinifina geçirilmesi gerektigini bildiren  Dolgun,sunlari söyledi: “Yardimci hizmetler sinifinda çalisan, süreç içinde yüksek egitimini tamamlamis ve mesleki anlamda kendini gelistirmis çalisanlar var.  Bu arkadaslarimizin hem egitim durumuna hem de yaptigi ise mütenasip sekilde kadro intibaklarinin yapilmasini talep ediyoruz. Yardimci hizmetler sinifinda çalisanlarin bir defaya mahsus olmak üzere sinavsiz sekilde kadro intibaklarinin yapilmasini bekliyoruz” dedi.

Tek kriter; liyakat ehliyet, donanim, yeterlilik olmalidir.

Mülakat marifetiyle kamu çalisanlarinin hak gaspina ugradigini bildiren Dolgun, “Türkiye Kamu-Sen olarak mülakat garabetinin hem atamalarda hem de görevde yükselme ve yönetici atamalarinda son bulmasini istiyoruz. Tek kriter; liyakat ehliyet, donanim, yeterlilik olmalidir. Bunun disinda mensubiyetler üzerinden yürütülen süreçler maalesef çalisma hayatinda huzuru bozmakta ve çalisanlarin ‘basari göstererek bir yerlere gelebilirim’ inancini tahrip etmektedir. Dolayisiyla mülakatin kamu hayatindan tamamen çikarilmasi lazim” dedi.



  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli