Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Dr. Menteş, “Kadınlar İnanırsa pandemiyi yeneriz”

Dr. Menteş, “Kadınlar İnanırsa pandemiyi yeneriz”

Çukurova Kadın Meclisi üyelerine pandemi konusunda uyarıda bulunan Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, “Lütfen aşılarınızı olun. Eksik doz bırakmayın. Kadınlar pandemiyi yeneceğimize inanırsa mutlaka yeneriz. Kadınl

Çukurova Kadin Meclisi üyelerine pandemi konusunda uyarida bulunan Adana Tabip Odasi Baskani Uzm. Dr. Selahattin Mentes, “Lütfen asilarinizi olun. Eksik doz birakmayin. Kadinlar pandemiyi yenecegimize inanirsa mutlaka yeneriz. Kadinlarin inandigi her mücadele kazanilir.” dedi.

 

 ASILARA GÜVENEBILIRSINIZ

Çukurova Ilçesi Zübeyde Hanim Kadin Sohbet ve Dayanisma Evi’nde Çukurova Kadin Meclisi Kurucusu Günes Arslan ve üyelerine pandemiden korunma yollari ve asilanmanin geregi üzerine konusma yapan Adana Tabip Odasi Baskani Uzm. Dr. Selahattin Mentes; “Asilarla ilgili bir sürü spekülasyonlar söylenmektedir. Örnegin ‘Asilar kalp krizine neden oluyor’, ‘genetigimizi degistiriyor’ veya ‘asi yoluyla bizlere çip takiliyor’ gibi. Aslinda Kovid-19’un kendisi kalp krizine neden olmaktadir. Ayrica inmelere, felçliklere yol açmaktadir. Bu nedenle tüm bunlari önlemenin yolu da asiyi yaptirmaktan geçer. Bu anlamda mevcut asilarin hepsine güvenilir. Asi yoluyla genetigimizin degisecegi veya çip takilmasi tamamen uydurma ve gerçek disi bir söylemdir. Lütfen asilarinizi olun. Eksik doz birakmayin. Iki doz Biontek (Alman Asisi) yaptirdiysaniz tam asili sayilirsiniz. Iki doz Sinovac (Çin Asisi) asi yaptiranlar üçüncü doz Sinovac veya Biontek asinizi mutlaka olunuz. Tek doz asida kalanlar veya iki doz asisini yaptirdiktan sonra alti ay geçenler neredeyse asisiz durumda olabilir. Tanimlanan asilarimizi mutlaka yaptirmaliyiz. Asilarin güvenli olduklari görüldügü için asilama 12 yasa kadar indi. Ülke olarak asilama tamamlanmadigi için ölümler devam etmektedir.”

DOGAYA VE CANLILARA SAHIP ÇIKARSAK VIRÜSLERE KARSI DAHA DIRENÇLI OLURUZ

Adana Tabip Odasi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Cüneyt Genç’in de hazir bulundugu etkinlikte virüslerin yasaminin insanlarin varolusundan daha eskilere dayandigini da anlatan Baskan Uzm. Dr. Mentes, “Virüsü bir kenara birakalim. Bizler bakterinin var oldugunu bile yüz yil önce Bilim Insani Pastör’ün sayesinde ögrendik. Günümüzde dahi tibbin tespit edemedigi bakteriler, virüsler var. Bu yüzden asilarimizi yaptirdiysak bile korunma tedbirlerini elden birakmayalim. Rehavete kapilmayalim. Peki bu Kovid-19 neden durdu durdu 2019 yilinda ortaya çikarak hastalik yapti? Bunun sebebi çok açik. Çünkü biz insanoglu bu evrenin efendisiymis gibi davranarak ve evrende bizden baska hiç kimse yokmus gibi dogayi mahvettik. Ormanlari yok ettik. Hayvanlarin yasam alanlarini küçülttük. Denizleri kirlettik. Burnumuzun dibindeki Iskenderun, Yumurtalik ve Ceyhan bölgeleri arasinda 18 termik santrala lisans verdik. Mersin’de cennet gibi olan yere Akkuyu Termik Santrali yapiyoruz. Reaktörler deniz suyu ile sogutulmasi sonucu deniz normalden fazla isinmaya devam edecektir. Denizdeki canli ölümleriyle ekolojik denge hançerlenmektedir. Eger canlilarin yasam alanlari yok edilmeye devam ederse Kovid-19’dan sonra Kovid-22, Kovid-35 diye yeni yeni virüslerle yasamimiz allak bullak olmaya devam edecektir. Ne zaman dogaya sahip çikar, onu yok etmesek, hareketli bir yasam tarzi benimser, dengeli beslenirsek virüslere karsi daha dirençli oluruz. Burada ayrica sunu da belirtmeliyim ki siz kadinlar inanirsaniz pandemi konusunda basarili olabiliriz. Hepinizden bizlere destek olmanizi ve anlattigimiz seyleri her yerde konusmaniz istiyoruz. Her yerde asi olunmasi ve korunma önlemlerini anlatiniz” diye uyarida bulundu.

Toplantiya katilan kadinlarin merak ettigi sorularin yanit bulmasi sonrasi Çukurova Kadin Meclisi Kurucusu Günes Arslan, yaptigi bilgilendirmeden dolayi Uzm. Dr. Selahattin Mentes’e tesekkür ederek sükranlarini sundu.



  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı