Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

EK ÖDEME BİTTİ, SALGIN ARTMAYA DEVAM EDİYOR.

EK ÖDEME BİTTİ, SALGIN ARTMAYA DEVAM EDİYOR.

Sağlık Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu,Salgının ateşinin azaldığı Mayıs ayında ek ödeme yönetmeliğinde yapılan değişiklikle 1 Nisan 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 4 ay süreyle yer ve/veya personel yönünden ka

EK ÖDEME BITTI, SALGIN ARTMAYA DEVAM EDIYOR.

 Saglik Sen Adana Sube Baskani Bekir Nennioglu,Salginin atesinin azaldigi Mayis ayinda ek ödeme yönetmeliginde yapilan degisiklikle 1 Nisan 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 4 ay süreyle yer ve/veya personel yönünden kapsami ve orani, bakan tarafindan belirlenmek kaydiyla personele ek ödeme yapilmasina karar verildigini söyledi.

 Nennioglu, yapmis oldugu açiklamada Buna göre Covid-19 da calisan personele sabit ödemeye bakilmaksizin 1500 TL, Covid disi birimlerde çalisanlara 500 TL civarinda ödeme yapildi.
Bu dönemde Covid-19 dip yaptigindan birçok saglik çalisani covid disi birimlerde görevlendirilmis ve daha az ödeme almisti.
Agustos ayinda salginin pik yapmasina ve asilama son hizda devam ederken bu ödemeler kesilmistir.

Agustos ayinda Covid-19 birimlerinde çalisanlarin 1500 TL , diger saglik çalisaninin ise 500 TL Gelir kaybi olmustur. Yine Doktor, Eczaci,dis hekimi vb. saglik çalisanlari hiç ek ödeme alamamistir.
En sonunda yorulan, ailesinden ayri düsen buna ragmen son gayret çalisan saglik çalisanlarinin moral ve motivasyonu bozulmustur.
Saglik Bakanligi sahanin taleplerini ve sahanin gerçeklerini göz ardi etmektedir. Bunun en yakin örneklerinden biri; asilma ve pandemi en üst seviyeye çiktiginda ödemeler kesilmesidir. Sahanin yogunlugunu ve çalisma sartlarindan bihaber gibi, gerçekle bagdasmayan rehber güncellemeleri ise is yükü artirmaktan baska bir ise yaramamaktadir.
Salgin bitinceye kadar Saglik çalisanlarini magdur etmeyin, saglik çalisanlari daha iyisini hak ediyor.

Salgin süresince, Covid-19 birimlerinde çalisanlara ek ödeme mahsup edilmeden 2000 TL, diger saglik kuruluslarinda çalisanlara 1000 TL ödeme yapilmasini talep ediyoruz.

Salginin yükü Saglik çalisanlarinin omuzlarindadir.Saglik Sistemini corana degil , Saglikçiyi görmemek çökertir.

Saglik Bakanliginin bu gerçekleri görerek ona göre davranmasini talep ediyoruz. 
 
 
 


  • Salı 31.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false