Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Elektrikli Araç “Seyhan” şampiyonluk için piste çıkıyor!

Elektrikli Araç “Seyhan” şampiyonluk için piste çıkıyor!

Elektrikli Araç “Seyhan” şampiyonluk için piste çıkıyor!

Seyhan Belediyesi Kütüphane Müdürlügü Yesilyurt Bilgi Evi Elektromobil Takimi, Istanbul’da düzenlenecek Teknofest Liseler Arasi Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarislarinda “Seyhan” adli araçla sampiyonluk mücadelesi verecek. Fosil yakitlarin neden oldugu çevre kirliligi ve iklim degisikligi gibi sorunlarin ancak temiz enerji kaynaklarinin kullanimiyla ortadan kaldirilabilecegine isaret eden Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, “Gelecegimiz olan gençlerin, temiz enerji kaynaklariyla ilgili çalismalari çok önemli ve degerli. Gençlerimizin basarili olacagina inaniyor ve onlara güveniyoruz” dedi.

11 KISILIK EKIP

Sehit Bora Süelkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ilhan Atis Anadolu Lisesi, Kurttepe Sehit Ali Öztas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Adana Sariçam Spor Lisesinden 10 ögrenci ile 1 danisman ögretmenden olusan Elektromobil Takimi, Seyhan Belediyesi Kütüphane Müdürlügü Yesilyurt Bilgievi’nde 2.5 boyunca mekanik ve elektronik egitimi alip, “Seyhan” adi verilen elektrikli aracin üretim asamasina geçti.

Resim önizlemesi

AMAÇ FARKINDALIK OLUSTURMAK

TEKNOFEST Teknoloji yarismalari kapsaminda düzenlenecek olan Liselerarasi Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarislariyla, lise ve dengi okul ögrencilerinde alternatif ve temiz enerji kaynaklari konusunda farkindalik olusturmak, ögrencilere teknik, mesleki ve takim çalismasi deneyimi kazandirmak ve elektrikli araçlarin gelisimi için teknik destek ve insan kaynagi yetistirmeyi amaçliyor.

 

EN VERIMLI ELEKTRIKLI ARACI ÜRETMEK IÇIN MÜCADELE EDILECEK

4-5 Eylül tarihlerinde Istanbul Park pistinde, takimlarin en verimli elektrikli arabayi üretmek için mücadele edecegi yarismada degerlendirme; Gelisme Raporu, Teknik Tasarim Raporu ile Sürüs Videosu ve Yaris Puanlamasi olarak üç farkli asamada yapilacak. Yarismada birinci olan takim 30.000 TL, ikinci olan takim 20.000 TL, üçüncü olan takim ise 10.000 TL ödül alacak.

GENÇLERIMIZE INANIYOR VE GÜVENIYORUZ

Bilgievleriyle gençlerin bilgiye erisiminin önünü açan ve onlari destekleyen Seyhan Belediye
Baskani Akif Kemal Akay, gençlerin temiz enerji kaynaklariyla ilgili çalismalarinin önemine ve degerine isaret etti. Fosil kaynakli yakitlarin basta iklim degisikligi ve çevre kirliligi gibi küresel sorunlara neden oldugunu animsatan Baskan Akay, “Çocuklarimiza yasanabilir bir dünya birakmak istiyorsak  temiz enerji kaynaklarina yönelmeliyiz. Gençlerimizin olusturdugu Elektromobil Takiminin elektrikli araç üretimiyle ilgili çalismalari  bu baglamda çok önemli ve degerli. En verimli elektrikli araci üretmek üzere yola çikan gençlerimize basari diliyorum. Onlara inancimiz da güvenimiz de tam” diye konustu.



  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false