Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

ESKİ MESLEKTAŞIMIZ MUSTAFA KILINÇ KALBİNE YENİK DÜŞTÜ

ESKİ MESLEKTAŞIMIZ MUSTAFA KILINÇ KALBİNE YENİK DÜŞTÜ

Adana'da görevi başında kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Eski gazeteci 46 yaşındaki itfaiye eri Mustafa Kılınç'a itfaiyede tören düzenlendi. Törende Kılınç'ın annesinin 'Ölmedi, şaka yaptı deyin. Ben ona damatlık giydirecektim

Adana'da görevi basinda kalp krizi geçirerek hayatini kaybeden 46 yasindaki itfaiye eri Mustafa Kilinç'a itfaiyede tören düzenlendi. Törende Kilinç'in annesinin 'Ölmedi, saka yapti deyin. Ben ona damatlik giydirecektim, bu ona reva degil' diyerek gözyaslarina boguldu.

Yüregir ilçesine bagli Karacaoglan Mahallesi'nde bulunan Adana Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskanliginda, 17 yildir itfaiye eri olarak görev yapan 46 yasindaki Mustafa Kilinç görev basinda sabahleyin kalp krizi geçirerek hayatini kaybetti. Kilinç'in cenazesi yapilan incelemeden sonra hastane morguna kaldirildi. Kilinç'in cenazesi morgdan alinarak itfaiyede tören düzenlendi.

Tören sirasinda Kilinç'in annesi Selma Kilinç, oglunun Türk Bayragina sarili tabutunu öperek, 'Oglum ölmedi, saka yapti deyin. Oglum damatlik giyecekti bu hiç yakismadi' diyerek agladi. Baba Hamza Kilinç'in ise bastonla güçlükle ayakta dururken, 'Güzel gözlü oglum' diyerek aglamasi yürekleri dagladi. Kilinç'in kiz kardesleri de tabuta sarilip öperek gözyaslarina boguldu.

 

Törene katilan Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, anne ve babaya sarilip bassagligi diledi. Karalar, Kilinç'in görevi basinda hayatini kaybettigi için sehit oldugunu, Kabasakal Mezarliginda itfaiye sehitligine defnedilecegini söyledi. Daha sonra Kur'an-i Kerim okunup helallik alindi. Kilinç'in cenazesi törenin ardindan cenaze aracina konularak topraga verilmek üzere Kabasakal Mezarligina götürüldü. 



  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false