Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Evinde ölü bulunan uzman çavuş ve arkadaşı cinayete kurban gitmiş

Evinde ölü bulunan uzman çavuş ve arkadaşı cinayete kurban gitmiş

Adana'da 3 yıl önce evde ölü bulunan uzman çavuş Mert Okçu ve Burak Başar'ın çocukluk arkadaşları tarafından vücutlarına eroin enjekte edilerek öldürüldüğü ortaya çıktı.

Adana'da 3 yil önce evde ölü bulunan uzman çavus Mert Okçu ve Burak Basar'in çocukluk arkadaslari tarafindan vücutlarina eroin enjekte edilerek öldürüldügü ortaya çikti.

Ailelerin 3 yildir süren hukuk mücadelesi sonucunda arkadaslarini öldüren 2 kisi hakkinda 'Kasten adam öldürme' suçundan ceza verildi. Anne Belgin Okçu, 'Istedigimiz sonucu aldik. Keske böyle bir sey olmasaydi. Çünkü onlar çocugumun çocukluk arkadaslariydi. Yanlarina güvenerek gitti' dedi.

 

Edinilen bilgiye göre, olay, 21 Subat 2018 tarihinde Çukurova ilçesine bagli Yüzüncüyil Mahallesi'nde meydana geldi. Iddiaya göre, izinli olarak memleketine gelen uzman çavus Mert Okçu, aksam saatlerinde çocukluk arkadaslariyla bulusmak için evden çikti. Mert Okçu, Burak Basar, Levent Can E. ve Soner K., Basar'in babaannesinin evinde bulustu. O gece eve gelmeyen oglu Mert Okçu için endise eden annesi Belgin Okçu, evladini aramaya basladi. Oglunun arkadaslariyla bulustugu eve giden anne Okçu, oglunun ve arkadasi Burak Basar'in cansiz bedeniyle karsilasti.

Anne Okçu, 112 acil servisi arayarak yardim istedi ancak olay yerine gelen ekipler de 2 arkadasin eroin kullanimindan öldügünü belirledi. Iki arkadasin cenazesi, olay yerinde yapilan incelemenin ardindan Adana Adli Tip Kurumu morguna kaldirildi ve otopsinin ardindan defnedildi.

Aile arkadaslarindan sikayetçi oldu

Yasanan olayin üzerine Okçu'nun ailesi Levent Can E. ve Soner K. hakkinda sikayetçi oldu. Levent Can E. ve Soner K. hakkinda 'olasi kastla kasten öldürme' suçundan Adana 4.Agir Ceza Mahkemesi'nde dava açildi.

Arkadaslarina eroin enjekte ettiklerini kabul ettiler

Mahkemedeki ifadelerinde ilk basta suçlamalari kabul etmeyen 2 arkadas, en sonunda ölen arkadaslarina kendi istekleriyle eroin enjekte ettiklerini söyledi. 3 yildir süren dava sonunda da geçen 13 Nisan'da karar çikti. Soner K. ve Levent Can E. hakkinda kasten adam öldürme suçundan iyi hal indirimiyle 16'sar yil 8'er ay hapis ile cezalandirilmalarina karar verildi. Öte yandan, 2 sanik hakkinda TCK 98/2 maddesi geregince de 3'er yil hapis cezasina bunun da iyi hal indirimiyle 2'ser yil 6 aya düsürülmesine karar verildi. Saniklar tutuklanmazken haklarinda yurt disina çikis yasagi ve adli kontrol sarti getirildi.

 

'Istedigimiz sonucu aldik'

Konuyla ilgili çiklamalarda bulunan uzman çavus Mert Okçu'nun annesi Belgin Okçu, istedigi sonucu aldiklarini belirterek, 'Istedigimiz sonucu aldik. Somut delillerle ancak bu kadarina ulasabildik. Aslinda onlarin tam bir itirafi olmus olsaydi veya ilk gece sorguya alinsalardi mutlaka gerçekleri söyleyeceklerdi. Tabi sonradan olan bir itirafta suçu ölen kisinin üzerine attilar. 'Ölen kisiler istedi biz de yaptik' dediler. Ölen kisinin biri uzman çavus. Bir uzman çavus eroini nasil kullanabilir. Benim oglum çok zor sartlarda askerlik yapiyordu. 3-4 gün daga intikale çikiyordu. 50 kilogram yükle yürüyordu. Böyle bir kisi eroin nasil kullanabilir. Benim bunu aklim almadi' diye konustu.

 

'Oglumun eroin kullandigina asla inanmiyorum'

Oglunun eroini kendi istegiyle kullanmis olmasinin mümkün olmayacagini da belirten anne Okçu, 'Benim oglum bagimli olsa krizi olur. Komutanlari görür, fark edilir. Mutlaka birileri bunun farkina varirdi. Ben oglumun kullandigina asla inanmiyorum. O gece oglum, 'Anne arkadaslarim pesimi birakmiyor, içki verip gelecegim' demisti bana. Orada olan olayi tabi bilmiyorum. Mutlaka içecegine bir sey atip bilinci gidince eroini uygulamislardir' ifadelerini kullandi.

'Çocukluk arkadaslarinin yanina güvenerek gitti'

Oglunun ölmeden önce kendisine ve kiz arkadasina parfüm aldigini, çocukluk arkadaslarinin yanina güvenerek gittigini söyleyerek, 'Amacima ulastim. Isterdim ki tam müebbet alsalardi ama olsun. 20'ser yil kasten adam öldürme suçundan hapis cezasi verildi. Keske böyle bir sey olmasaydi. Çünkü onlar çocugumun çocukluk arkadaslariydi. Güvenerek gitti. Gidis o gidis, ben 24 saat sonra çocugumun ölüsünü buldum. Benim oglum hem kendisine hem de kiz arkadasina parfüm almisti. Intihara kalkisan bir insan alisveris yapar mi gidip. Eroin kullanan bir kisi askerlik yapabilir mi hiç' dedi. 



  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli