Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Evleri otomatik silahlarla basılan aile konuştu

Evleri otomatik silahlarla basılan aile konuştu

Adana'da 2 kişi tarafından evleri otomatik silahlarla basılan, 1 oğlu ölen, 2 oğlu da yaralanan anne gözyaşlarıyla olay anını anlattı. Anne, oğlunun 1 gün önce cezaevinden çıktığını, namaz kılarken evladının gözü önünde öldü

 Adana'da 2 kisi tarafindan evleri otomatik silahlarla basilan, 1 oglu ölen, 2 oglu da yaralanan anne gözyaslariyla olay anini anlatti. Anne, oglunun 1 gün önce cezaevinden çiktigini, namaz kilarken evladinin gözü önünde öldürüldügünü söylerken, olayda agir yaralanan agabey ise olayin tek firari zanlisinin yakalanmasini istedigini söyledi.

Evleri otomatik silahlarla basilan aile konustu

Edinilen bilgiye göre, olay, 3 Eylül Cuma günü saat 18.30 siralarinda merkez Yüregir ilçesi Yesilbaglar Mahallesi'nde meydana geldi. Iddiaya göre, Ali B. (24), kardesi Y.B. ile akrabalari Ö.A. ve M.Ç. (17), yanlarina aldiklari otomatik silahlarla husumetlileri Ibrahim (39), Hüseyin Can ve Ismail Demir'in evini basti. Silahlardan çikan kursunlarla 3 kardes ve o sirada misafir olarak eve gelen Ayse G. yaralandi. Yüzlerini maskelerle gizleyen süpheliler, saldirinin ardindan havaya ates açarak geldikleri motosikletlerle kaçti. Bu anlar ise bir is yerinin güvenlik ve bir vatandasin da cep telefonu kamerasina saniye saniye yansidi.

Evleri otomatik silahlarla basilan aile konustu

Yaralilar, olay yerine gelen ekiplerin ilk müdahalelerinin ardindan ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldirildi. Tedaviye alinan yaralilardan Ismail Demir, hayatini kaybetti. Ibrahim Demir'in tedavisi Çukurova Üniversitesi Tip Fakültesi Balcali Hastanesi'nde sürerken ayagindan yaralanan Hüseyin Can Demir'in tedavisiyse evde devam ediyor. Ayse G.'nin ise durumunun iyi oldugu ögrenildi. Olaya karisan Y.B., Ö.A. ve M.Ç. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayin tek firari zanlisi Ali B. ise her yerde araniyor.

Evleri otomatik silahlarla basilan aile konustu

Ismail Demir namaz kilarken öldürülmüs

Iki aile arasinda yillar önce baslayan husumetin kiz meselesi yüzünden çiktigi öne sürülürken hayatini kaybeden Ismail Demir'in de 4 aydir cezaevinde yattigi ve 2 Eylül Persembe günü serbest birakildigi ögrenildi. Ayrica aile üyeleri, eve baskin yapildigi sirada Ismail Demir'in namaz kildigini bu sirada öldürüldügünü söyledi.

Evleri otomatik silahlarla basilan aile konustu

evde onlarca kursun izinin alçiyla kapatildigi görülürken Ismail Demir'in namaz kildigi seccadede ise 14 kursun deliginin oldugu görüldü. Ayrica aile, olayi gerçeklestiren faillerin yakinlarinin kendilerini halen tehdit ettiklerini söyledi.

 

Evleri otomatik silahlarla basilan aile konustu

Hastanede konusan Ibrahim Demir, olayin tek failinin de biran önce bulunmasi istedigini söyleyerek, 'Otomatik silahlarla ates ederek bizlere ölümüne siktilar. Ben ilk basta elimden sonra da belden asagi yaralandim. Ben adalet istiyorum. Yaklasik 2 yildan bu yana ben bu çeteyle ugrasiyorum. Halen bulundugumuz semtte gövde gösterisi yapiyorlar. Tehdit altindayiz. Evde çocuklarimiz, hanimlarimiz, misafirimiz varken böyle yaptilar' diye konustu.

Evleri otomatik silahlarla basilan aile konustu

'Artik geceleri yatamiyoruz. Tehdit ediyorlar'

Anne Ayse Demir ise olay aninda evde oldugunu belirterek, 'Maskeli 2 kisi eve girdi. Ancak mahallemizin çocuklari oldugu için taniyoruz. Otomatik silahlarla evi taradilar. Hemen kosup gittiler. Bende balkona kostum, 'Çocuklarim gitti, çocuklarim öldü, gelin' diyerek bagirdim. Hepsi çok kan kaybetti. Çocuklarimi hastaneye götürdüler ve biri hayatini kaybetti. Olayi gerçeklestirenlerin ve azmettirenlerin yakalanmasini istiyorum. Burada geziyorlar. Biz artik geceleri yatamiyoruz. Tehdit ediyorlar, 'Daha isimiz bitmedi' diyorlar' ifadelerini kullandi.

Evleri otomatik silahlarla basilan aile konustu

Babasi gözü önünde hayatini kaybeden 10 yasindaki Ali Hamza Demir ise katillerin cezasini çekmesini istedigini söyleyerek, '2 adam silahla eve girdi. Babami ve amcalarimi vurdular. Ben 'Yapmayin' diye bagirdim ama onlar yine de babami vurdular. Babam kanlar içerisinde yere yigildi. Ben babamin katillerinin cezalarini çekmesini istiyorum' dedi.

Öte yandan aile olaya Halil Ibrahim B., Ahmet B.'nin de katildigini öne sürdü.



  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı