Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

GENELGE GERİ ÇEKİLMEZSE GAZETECİLİK ÖLÜR

GENELGE GERİ ÇEKİLMEZSE GAZETECİLİK ÖLÜR

Ceyhan Aktif Gazeteciler Derneği olağan seçimini yaptı. Tek listeyle seçime giden mevcut Başkan Osman Yavuz güven tazeledi.

GENELGE GERI ÇEKILMEZSE GAZETECILIK ÖLÜR
Ceyhan Aktif Gazeteciler Dernegi olagan seçimini yapti. Tek listeyle seçime giden mevcut Baskan Osman Yavuz güven tazeledi.
Ceyhan’da 19 gazetenin üye oldugu Ceyhan Aktif Gazeteciler Dernegi olagan seçimi yapti. Mevcut Baskan Osman Yavuz’un tek listeyle girdigi seçimde güven tazeledi. 
Ögretmen Evi’nde meslektaslari ve dernek üyeleri ile öglen yemeginde bir araya gelen Yavuz, kendisine görevi tekrar layik gören meslektaslarina tesekkür etti.
GAZETECILER BITME NOKTASINA GELDI
Pandemi sürecinde her kesimin yasadigi süreci haberlestiren, yasadiklari sorunlari kamuoyuna getiren gazetecilerin kendi sikintilarina deginemediklerini ifade eden Baskan Osman Yavuz, “ Yaklasik 1 buçuk yildir dünyanin her yerinde hissedilen Covid-19 nedeniyle her meslekte ugras verenler az yada çok etkilendi. Herkesin sikintisini dile getiren basin mensuplari kendi sikintilarini gündeme getiremedi. Oysa bu süreçte gazeteciler olarak bizler de çok sikintilar yasadik. Esnaf is yapamayinca geçim kaynagimiz olan abonelik ve reklam yapamaz olduk. Birçok gazete matbaalara borçlu hale geldi. Tüm bu sikintilarimiza ragmen bizler kendi sorun ve sikintimizi degil, diger kesimlerin yasadiklari sorunlari gündeme getirdik. Kimse de çikip ‘Gazeteler ne durumda?’ diye sormadi” dedi.
GENELGE GERI ÇEKILMEZSE GAZETECILIK ÖLÜR
Pandemi de yasanan sikintilar bir yana Cumhurbaskanligi tarafindan yayinlanan genelge ile gazetecilerin bitme noktasina geldigini ifade eden Baskan Yavuz sunlari söyledi: “Cumhurbaskanligi tarafindan yayinlanan ‘Tasarruf Genelgesi’nde kamu kurumlarin gazetelere abone olma, reklam ve ilan vermesi yasaklandi. Genelgeden sonra belediyeler teker teker aboneliklerini mecburen iptal edip ilan vermeyeceklerini duyurdular. Bu durum böyle devam ederse gazetecilik ölür. Gazeteciler ölürse kimse sesini duyuramaz. Sayin Cumhurbasinimizdan bu karardan geri dönülmesini bekliyoruz” dedi.


  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false