Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Halil Gözel Adana'daki ailesine kavuştu....

Halil Gözel Adana

Libya'nın doğusunda yaklaşık iki yıl alıkonulduktan sonra kurtarılan 7 Türk vatandaşından Halil Gözel, Adana'da yaşayan ailesine kavuştu.

Libya'nin dogusunda yaklasik iki yil alikonulduktan sonra kurtarilan 7 Türk vatandasindan Halil Gözel, Adana'da yasayan ailesine kavustu.

Ankara'dan Adana'ya kara yoluyla gelen Gözel, merkez Seyhan ilçesindeki evinde ailesiyle bulustu.Evinin önünde gazetecilere açiklamalarda bulunan Gözel, Türkiye'ye döndükleri için çok mutlu olduklarini söyledi.
Gözel, Libya'da kötü sartlarda tutulduklarini dile getirerek, 'Bizi Türk olmamiz gerekçesiyle casuslukla suçladilar. Biz 6 ay kanuni cezaevinde kaldik, sonrasinda bizi bir askeri birligin içindeki bir hapishaneye koydular. Burada 20 gün kötü sartlarda hücrede kaldik. Her an kurtulmayi bekliyorduk. Evet, sartlarimiz kötüydü ama devletimizin güçlü oldugunu bildigimiz için kurtulacagimizi bekliyorduk. Orada muhatap alinacak bir hükümet olmadigi için Hafter'in kendi güçlerince yönetiliyor. Herhangi bir kanuni gerekçesi olmadan tutuklama yapiyor.' diye konustu.Libya'da birçok milletten tutsagin bulundugunu anlatan Gözel, sunlari kaydetti:

 

'Yalniz Türklere degil, kendi vatandasina bile zulüm ediyor. Biz son 2 aydir çikacagimiz günü bekliyorduk çünkü bizim devletimizin de bizimle ilgili en üst düzeyde çalismalar yaptigini oradakilerden ögreniyorduk. Daha sonra özel bir jetle Türkiye'ye getirildik. Burada bizi Sayin MIT Baskani Hakan Fidan kucakladi, Cumhurbaskanimizi aradi, bizi görüstürdü. Devletimiz güçlüdür, hiçbir Türk insani korkmasin. Dünyanin neresinde olursa olsun Türk devleti, firsatini buldugu anda getirir. Yani bizim Türkiye'ye gelmemizle ilgili olumsuz hiçbir düsüncemiz yoktu çünkü onlar bize herhangi bir zarar veremezlerdi. Kötü sartlarda kaldik ama öldürme gibi bir olaya cesaret edemezlerdi yani bizim saçimizin teline zarar gelse Türkiye, orayi yerle bir ederdi ve bunu biliyorlardi.'Gözel, ailesine kavustugu için çok mutlu oldugunu belirterek, 'Dün geldim, burasi dügün yeri gibiydi. Memleket özlemi baska bir sey, esimizi dostumuzu gördüm ve neye ugradigimi sasirdim. Basta Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan olmak üzere devletimizin tüm kurumlarina tesekkür ediyorum. Özellikle Milli Istihbarat Teskilati personeline çok ama çok tesekkür ediyorum, süreç çok iyi geçti.' ifadelerini kullandi.



  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli