Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

İntikam cinayetine kurban gitmişti, kendisinin de intikam aldığı ortaya çıktı

İntikam cinayetine kurban gitmişti, kendisinin de intikam aldığı ortaya çıktı

İntikam cinayetine kurban gitmişti, kendisinin de intikam aldığı ortaya çıktı

 

Intikam cinayetine kurban gitmisti, kendisinin de intikam aldigi ortaya çikti

 Adana’da 24 yil önce karistigi olaydan dolayi sokak ortasinda öldürülen sahsin 2001 yilinda çocuklarini birakip evli bir adama kaçan yegeninin öldürülmesi olayina karistigi için 20 yil 13 gün hapis ceza aldigi ortaya çikti.

Edinilen bilgiye göre, 24 Ocak günü saat 18.00 siralarinda merkez Yüregir ilçesi Dervisler Mahallesi'nde evinin daminda güvercin uçuran Hüseyin Korkmaz (50), kuslara yem verdigi sirada kimligi belirsiz bir kisinin silahli saldirisina ugradi.

Korkmaz saldirganin tabancasindan çikan mermilerle sirtindan yaralanirken, caddedeki süpheli olay yerinden kaçti.

Çevredekilerin ihbari üzerine olay yerine saglik ve polis ekipleri sevk edildi. Saglik ekiplerince ilk müdahalesi yapilan Korkmaz, agir yarali olarak kaldirildigi özel hastanede yapilan müdahalelere ragmen kurtarilamadi. Olay yerine gelen Adana Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügüne bagli Cinayet Büro Amirligi ekipleri, süpheli ya da süphelilerin yakalanmasi için çalisma baslatti.

Korkmaz’in ailesi, 1997 yilinda Deniz K.'nin öldügü, Enver A. isimli kisinin de yaralanip tekerlekli sandalyeye mahkum kaldigini, engelli kalan Enver A.’nin bu olaydan Korkmaz’i sorumlu tuttugunu belirterek, cinayeti bunlarin islemis olabilecegini söyledi.

 

Bunun üzerine polis bu aile üzerine yogunlasti. Arastirmasini derinlestiren polis, Serkan A.’nin, olaydan sonra bindigi otomobili Orhan A.’nin kullandigini ve olaydan hemen sonra Serkan A.’nin amcasi Enver A.’nin evine gittigini tespit etti.

Enver A., yegeni Serkan A. ile araci kullanan arkadasi Orhan A.’nin yakalanmasi için adreslerine baskin yapan polis, süphelileri gözaltina aldi. Emniyete götürülen süphelilerden Serkan A.’nin ifadesinde cinayeti kendisinin isledigini kabul ederek, “Güvercinlerim onun oldugu binaya dogru gidiyordu.

Güvercinlerimi korkuttu. Bu nedenle onu vurdum. Orhan da bana yardim etti” dedigi ögrenildi. Polis ekipleri, olayda kullanilan tabancayi da sulama kanali içerisinde buldu.

 

Hüseyin Korkmaz’in ailesi ise güvercin olayinin yalan oldugunu, Serkan A.’yi felç kalan amcasi Enver A.’nin azmettirdigini, 24 yil önce yasanan olayin öcünü almak için cinayetin islendigini söyledi.

Polis ifadesini aldigi zanlilardan Serkan A.’yi cinayeti islemek, Orhan A.’yi cinayete yardim ve yataklik etmek, Enver A.’yi ise cinayeti azmettirmek suçlamasiyla adliyeye sevk etti. Zanlilardan Enver A. adli kontrol sartiyla tutuksuz yargilanmak üzere serbest kalirken, diger 2 zanli tutuklandi.

Ölen Hüseyin Korkmaz yegenini öldürtmekten 20 yil hapis cezasi almis
Intikam cinayetine kurban giden Hüseyin Korkmaz’in 8 Ocak 2001 tarihinde Gürsel Pasa Mahallesi 145. Sokak'ta elleri ve ayaklari baglandiktan sonra infaz edilen Fadime Çelikkiran ile Halil Ibrahim Basibos’un öldürülmesi olayina karistigi ortaya çikti.

Fadime Çelikkiran’in Korkmaz’in yegeni oldugu, esini ve çocuklarini birakip evli ve çocuklu Halil Ibrahim Basibos’a kaçtigi, bu nedenle de kadinin kocasi Gökhan Çelikkiran (26), kizin babasi Fevzi Korkmaz (46), amcalari Hüseyin (30) ve Mehmet Korkmaz (38) tarafindan öldürülmelerine karar verildigi ve daha sonra da Gökhan Çelikkiran tarafindan öldürüldügü öne sürüldü. Olaydan dolayi Hüseyin Korkmaz'in 2001 yilinda 3. Agir Ceza Mahkemesinde yargilandigi ögrenildi.

Mahkemenin önce “tasarlayarak öldürmekten” idam cezasi istedigi ancak daha sonra idam cezasi kalktigi için “müebbet hapis” cezasiyla yargilanan saniklardan baba Fevzi Korkmaz beraat ederken, diger saniklar Gökhan Çelikkiran'in 20 yil 10 ay, Hüseyin Korkmaz'in 20 yil 13 gün, Mehmet Korkmaz'in ise 20 yil hapis cezasi aldigi ortaya çikti. Hüseyin Korkmaz'in cezasi açiklaninca mahkemede “Bravo çok güzel adaletiniz var” diye bagirdigi da ögrenildi.

 



  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false