Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

'İSRAİL VANDALDIR, VAHŞİDİR, TERÖRİSTTİR'

Yüreğir Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısında, mecliste grubu bulunan partiler Filistin topraklarında düzenlediği saldırılarda yüzlerce sivilin ölümüne neden olan İsrail'i kınadı.

'ISRAIL VANDALDIR, VAHSIDIR, TERÖRISTTIR'

Yüregir Belediyesi Mayis ayi meclis toplantisinda, mecliste grubu bulunan partiler Filistin topraklarinda düzenledigi saldirilarda yüzlerce sivilin ölümüne neden olan Israil'i kinadi.

Yüregir Belediyesi Mayis ayi ilk meclis toplantisini Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir baskanliginda gerçeklestirdi. Gündemde yer alan maddelerin görüsülerek karara baglandigi meclis toplantisi öncesi, mecliste grubu bulunan partiler bir bildiri yayinlayarak Gazze Seridi'ne 10 Mayis'tan bu yana düzenledigi saldirilarda yüzlerce sivilin ölümüne neden olan Israil'i kinadi.
AK Parti, CHP, IYI Parti ve MHP’nin Yüregir Belediye Meclisi gruplarinca yayinlanan bildiride Israil'in bütün dünyanin gözü önünde sürdürdügü katliamlarin siddetle kinandigi belirtilerek, uluslararasi tüm aktörler sorumluluk almaya davet edildi.

Yayimlanan bildiride “Mescid-i Aksa, Müslümanlarin ilk kiblesi ve kutsal mabedidir. Tüm Türkiye masum Filistin halkinin yanindadir. Israil’in bütün dünyanin gözü önünde sürdürdügü katliamlari siddetle kiniyoruz. Uluslararasi tüm aktörleri sorumluluk almaya davet ediyoruz. Israil’in maalesef her Ramazan ayinda gerçeklestirdigi mafur saldirilari siddetle kiniyoruz.
Israil’in Filistin Mescidi Aksa’daki tutumu asla kabul edilemez. Müslüman Türk Milleti Kudüs’ün çignenmesine, mescitlerimizin silahlarin gölgesinde tutulmasina tahammül etmeyecektir. Israil, mukaddesatimiza ve Müslümanlarin ibadet haklarina saldiracak kadar barbardir, vandaldir, vahsidir, teröristtir.” ifadelerine yer verildi.

 



  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı