Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Kadınlı suç örgütüne 10 tutuklama

Kadınlı suç örgütüne 10 tutuklama

Adana'da bir kişiyi öldürtüp, adam yaralama, yağma, tehdit ve tefecilik olayına karıştığı öne sürülen baba, oğul ve kız kardeşinin de aralarında bulunduğu 29 zanlıdan 10'u tutuklandı.

Kadinli suç örgütüne 10 tutuklama
Adana'da bir kisiyi öldürtüp, adam yaralama, yagma, tehdit ve tefecilik olayina karistigi öne sürülen baba, ogul ve kiz kardesinin de aralarinda bulundugu 29 zanlidan 10'u tutuklandi.
Adana Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü'ne bagli Organize Suçlar Büro Amirligi ekipleri, liderligini Beycan Z.'nin yapip, oglu Tunahan Z. ve kiz kardesi Güllü Ç. ile birlikte yönettigi; 32 kisilik ‘çikar amaçli silahli suç örgütü' oldugu bilgisine ulasti. Polis, söz konusu suç örgütünü, 10 ay boyunca teknik ve fiziki olarak takip edip, kasten adam öldürme, kasten yaralama, is yeri kursunlama, tehdit ve darp ile tahsilat yapma, yagma gibi suçlari islediklerini tespit etti. Polis gerekli delilleri topladiktan sonra da 25 Haziran'da safak vakti operasyon yapti.
Daha önce belirlenen 36 ayri adrese safak vakti art arda sok baskinlar düzenlendi; baba, ogul ve kiz kardesin de aralarinda bulundugu 29 süpheli gözaltina alindi. Girilen evlerde yapilan aramalarda da 19 ruhsatsiz tabanca, 12 av tüfegi, 249 adet farkli çaplarda mermiyle birlikte 5 adet çelik yelek, bir dürbün ve 37 adet de sentetik uyusturucu hap bulundu. Zanlilarin silahlari, evde çekmecelerin iç kismina yaptiklari özel zulalara saklamalari da dikkat çekti.
Yürütülen sorusturmada suç örgütüyle ilgili detaylar ortaya çikti. Buna göre, Beycan Z. ve suç örgütü üyelerinin merkez ilçe Seyhan'a bagli Yenibey Mahallesi'nde hakimiyet kurmaya çalistigi öne sürüldü. Organize suç örgütünün, yasadisi bahis oynatip, yüksek faiz oranlarinda da ‘tefecilik' yaptigi da tespit edildi. Aldigi parayi geri ödemeyenlerin ev ve is yerlerine silahli saldirilar düzenlenip, bu kisilere siddet uygulanarak, ölümle tehdit edildikleri belirlendi.
Beycan Z.'nin, kendi suç örgütünü büyütüp, hakim oldugu sahayi genisletmek için T. ailesini kendisine rakip gördügü, bu nedenle aralarinda çikan husumetin de kan davasina dönüstügü öne sürüldü. Beycan Z.'nin, öz oglu Tunahan Z.'yi özel olarak egitip, onu bir ‘tetikçi'ye dönüstürdügü, sonra da onu T. ailesinin yasadigi Midik Mahallesi'ndeki bir eve yerlestirip, hasimlarini gözetletip bölgede kesif yaptirdigi ögrenildi.
Tunahan Z.'nin de 24 Nisan 2020 tarihinde Fatih Turhan'i, 14 yasindaki T.Z.Y.'ye öldürttügü öne sürüldü. Baba Beycan Z.'nin de kendi aleyhlerine ifade veren kim varsa onlari zorla ya da para karsiliginda susturup, ifadelerini degistirtmeye zorladigi, karsi çikanlari da silah zoruyla susturdugu iddia edildi. Emniyetteki sorgulari tamamlanan 29 zanli adliyeye sevk edildi. Sevk sirasinda çete üyesi iki kadinin da olmasi dikkat çekti. Adliyeye sevk edilen zanlilardan Beycan ve Turhan Z. ile birlikte 10 kisi tutuklanirken biri ‘ev hapsi', 11'i ‘adli kontrol' sartiyla; 6'si emniyetteki, biri de savciliktaki ifadesi sonrasi tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi


  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false