Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Lokman Hekim Topraklarında Şifa Hasadı

Lokman Hekim Topraklarında Şifa Hasadı

MISIS’TE EKILEN TIBBI VE AROMATIK BITKILERIN HASADI YAPILDI

Adana Valiligi koordinatörlügünde, Yüregir Belediyesi ile Adana Il Tarim ve Orman Müdürlügü arasinda imzalanan proje kapsaminda Misis’te Nisan ayinda toprakla bulusturulan tibbi ve aromatik bitkilerin hasadi yapildi. Ülke ve bölge ekonomisi içerisinde önemli bir yere sahip olan tibbi ve aromatik bitkilerin Adana’daki mevcut üretiminin artirilmasi amaciyla baslatilan ‘Lokman Hekim Tibbi ve Aromatik Bitki Projesi’ kapsaminda Nisan ayinda Yüregir Yakapinar Mahallesi’nde toprakla bulusturulan, biberiye, adaçayi, tibbi nane, melisa, lavanta, kekik, ölmez otu, zerdeçal ve papatyadan olusan 100 bin adet bitkinin ilk hasadi gerçeklestirildi. 10 dekar alanda ekimi yapilan bitkilerin hasat törenine Vali Süleyman Elban, Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, Yüregir Kaymakami Oguzhan Bingöl ve Tarim ve Orman Il Müdürü Muhammet Ali Tekin katildi.

‘SIFALI BITKILERLE BÖLGEDEKI RUH YENIDEN CANLANACAK!

Hasat etkinliginde açiklamalarda bulunan Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, “Yüregir, verimli topraklari ve uygun iklim sartlari ile ticareti yapilan ürünlerin kisa zamanda ticari hacmini artiracak, ülke ticaretinde ilk siralara yükseltecek potansiyele sahiptir. Bu bereketli topraklarda ekilen tibbi ve aromatik bitkiler inaniyorum ki ölümsüzlük ilacini bulduguna inanilan Lokman Hekim’in diyarinda bölgemizdeki o ruhu yeniden canlandiracaktir. Proje ayni zamanda turizm yönünden çok farkli bir öneme sahip olan, 7 bin yildir yasamin kesintisiz sürdügü Misis’te restorasyon çalismalari devam eden Misis Antik Kenti’nin tanitilmasina da önemli bir katki saglayacaktir.” seklinde konustu.

‘LOKMAN HEKIM’IN REÇETESI BU TOPRAKLARDANDIR’

Lokman Hekim'in kullanmis oldugu bitkilerin hem islah edilmesi hem de az bulunan bitkilerin artirilmasi için bir çalisma baslatildigini belirten Vali Elban ise, “Lokman Hekim, yillarca hazirladigi reçetelerle insanlara sifa sunmus ve hazirladigi reçetelerin kaynagi da bu topraklardaki bitkilerdir. Bu çalismalarla birlikte sifali aromatik bitkilerin tamaminin Misis'te, Anavarza'da ve Adana’mizin her yerinde yetistirilmesi için bir çaba içerisinde olacagiz.” dedi



  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı