Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Maganda kurşunu kabusları oldu!

Maganda kurşunu kabusları oldu!

ADANA'da maganda kurşunuyla yaralanan Suriyeli Ahmet el-Alivi (7), hayati tehlikeyi atlatması sonrası ailesinin talebi üzerine taburcu edildi.

ADANA'da maganda kursunuyla yaralanan Suriyeli Ahmet el-Alivi (7), hayati tehlikeyi atlatmasi sonrasi ailesinin talebi üzerine taburcu edildi.

Vücudunda hala saçma bulunan ve ameliyat gününü bekleyen Ahmet el-Alivi, Ölecegimi sandim, çok korktum. Annem aglayarak beni hastaneye götürdü. Beni vuran kisinin yakalanmasini, hapisten çikmamasini istiyorum dedi.

 

Olay, 22 Agustos aksami Yüregir ilçesi Koza Mahallesi'nde meydana geldi. Yunus Emre Pekyiyen (19) ile komsulari arasinda tartisma çikti. Tartismanin büyümesiyle Pekyiyen, pompali tüfegiyle rastgele ates açti. Bu sirada sesi duyup disari çikan Suriyeli kardesler Azize el-Alivi (3) karnindan, agabeyi Ahmet el-Alivi ise gögüs ve boynundan yaralandi. Ihbar üzerine bölgeye polis ve saglik ekipleri sevk edildi. Ahmet ve Azize, ambulansla, Adana Sehir Egitim ve Arastirma Hastanesi'ne kaldirildi. Azize, tedavisinin ardindan 29 Agustos'ta taburcu oldu.

 

HAYATI TEHLIKEYI ATLATTI

Çukurova Üniversitesi Tip Fakültesi Balcali Hastanesi'ne sevk edilen Ahmet el-Alivi, yogun bakim servisinde günlerce yasam mücadelesi verdi. Hayati tehlikeyi atlatan Ahmet el-Alivi, tedavisi tam olarak tamamlanmadan annesi Fatma el-Alivi'nin (25) israri ve onayiyla taburcu edildi. Ahmet, 13 günlük tedavinin ardindan dün ailesi tarafindan eve getirildi. Tüfekle ates açtiktan sonra kaçan süpheli Yunus Emre Pekyiyen ise saklandigi adreste polis tarafindan gözaltina alindi. Pekyiyen, ifadesinin ardindan çikarildigi mahkemece adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

 

VÜCUDUNDA SAÇMA VAR

Vücudunda hala saçma olan ve ameliyat edilecegi günü bekleyen Ahmet, vuruldugu anlari anlatti. Evinde tedavisi süren Ahmet, Bahçeye çikmistim. O sirada adam silahla ates etti. Yere düstüm, çok canim yandi. Ölecegimi sandim, çok korktum. Annem aglayarak beni hastaneye götürdü. Okula gitmek istiyordum ama gidemeyecegim. Iyilesmeme daha çok var. Beni vuran kisinin yakalanmasini, hapisten çikmamasini istiyorum diye konustu.

 

'ÇOCUKLARIM GECELERI AGLAYARAK UYANIYOR'

Çocuklarini vuran Yunus Emre Pekyiyen'in serbest birakilmasina tepki gösteren anne Fatma el-Alivi ise, Ne kendisi ne de ailesi bizim yanimiza gelmedi. Çocuklarimin bir seyi olmadigini söylüyorlarmis. Aciyi biz çektik, onlar degil. Saçmalar hala çocugumun vücudunda. Kizim da korkuyor, disari çikamiyor. Geceleri ikisi de aglayarak uyaniyor. Ahmet ameliyat olacak. Yemek yiyemiyor, yürüyemiyor. Ben bu aciyi çektiysem, onlar da çeksin. Tutuklanmasini istiyorum dedi.



  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli