Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Meclis üyeleri, Seyhan tesislerini gezdi...

Meclis üyeleri, Seyhan tesislerini gezdi...

Seyhan Belediyesi meclis üyeleri, eylül ayı meclis toplantısının son birleşiminin ardından Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın konuğu olarak belediyenin hizmete sunduğu tesisleri yerinde inceledi.

Seyhan Belediyesi meclis üyeleri, eylül ayi meclis toplantisinin son birlesiminin ardindan Belediye Baskani Akif Kemal Akay’in konugu olarak belediyenin hizmete sundugu tesisleri yerinde inceledi.

ILK DURAK SELMAN-I PAK KÜLTÜR MERKEZI OLDU

Baskan Akay, Meclis toplantisinin ardindan kisa süre önce Hanedan Mahallesi’nde hizmete açilan Selman-i Pak Kültür Merkezi’nde belediye meclis üyeleriyle ögle yemeginde bir araya geldi. Kültür Merkezi bünyesinde günlük 5 bin kisilik yemek çikarma kapasitesine sahip mutfakta pisirilen yemeklerin servis edildigi yemegin ardindan Baskan Akay, meclis üyelerine kültür merkezini gezdirip, burada yapilan ve yapilacak çalismalar hakkinda bilgiler verdi. 

Resim önizlemesi

SEYHAN HALK PAZARI

Meclis üyelerinin bir sonraki duragi geçtigimiz günlerde Yesilyurt Çok Amaçli tesis içinde hizmete giren Seyhan Halk Pazari oldu. Meclis üyeleri Halk Pazari’nda satisa sunulan ürünleri incelerken Baskan Akay, burada da satisa sunulan Seyhan Belediyesi’nin ürettigi sivi sabun, bulasik ve çamasir deterjani ve diger temizlik ürünleriyle ilgili bilgiler aktardi.

MECLIS ÜYELERI KOMPOST ÜRETIMI HAKKINDA BILGILENDIRILDI

Meclis üyeleri pandemi döneminde çok düsük maliyetlerle kurulan Kompost Tesisleri’nde de üretim sürecini inceledi. ISKAD’la birlikte yürütülen “Gidami Koruyorum” projesi hakkinda meclis üyelerine bilgiler veren Baskan Akay, gida isletmelerinin organik atiklarinin toplanip komposta dönüstürülerek, Aladag ve Kozan’daki orman yanginlarinda zarar gören tarim alanlarinin iyilestirilmesi amaciyla kullanilacagini vurguladi.

GENÇLERIN UGRAK NOKTASI BILGI EVLERI

Baskan Akay ve meclis üyeleri, eylül ayi sonuna dogru hizmete girecek olan Seyhan Belediyesi’nin projelendirdigi, SASA Erdemoglu Holding tarafindan yaptirilan kreste süren çalismalari da yerinde inceledi. Meclis üyelerinin son duragi ise Yesilyuva Bilgi Evi oldu. Baskan Akay ve meclis üyeleri sinavlara hazirlanan ve ders çalisip, sunulan olanaklardan yararlanan ögrencilerle sohbet etti. Egitimin önemine isaret eden Baskan Akay, Bilgi Evlerinde gençlere sunulan hizmetleri meclis üyelerine aktardi.



  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli