Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Medine'nin günlüğü olayı aydınlatacak!

Medine

Medine'nin günlüğü olayı aydınlatacak!

HATAY’IN Dörtyol ilçesinde 3 yil önce evinde ölü bulunan 1 yillik evli Medine Kara’nin (37) ablasi Nuray Degirmenci’nin (48), iki gözü iki çesme. Kardesinin, esi Ahmet ve kayinbiraderi Mehmet Kara tarafindan öldürülüp, intihar süsü verildigini iddia eden acili abla, “Kizkardesim esi tarafindan siddet görüyordu ve bunu bizden sakliyordu. Ama savciliga verdigimiz günlügünde kardesim esi Ahmet Kara’nin kendisine nasil siddet uyguladigini yazmis. Savciligin elinde olan günlükle ve telefonuyla ilgili su ana kadar hiçbir islem yapilmadi. Hem günlük hem de telefon incelenirse katiller ortaya çikacak” dedi.

 

ASILI HALDE BULUNDU
Medine Kara’nin yasama veda ettigi olay 8 Eylül 2017’de yasandi. Medine, 24 Eylül 2016 tarihinde Ahmet Kara ile evlendi. Genç kadin, evlerinde atil malzemelerin kullanildigi odanin kapi kirisinde asili olarak bulundu. Cumhuriyet savcisinin olay yerinde yaptigi klasik otopsi raporunda, genç kadinin vücudunda ‘doku bozuklugu’ tespit edilirken, her iki bacak kaval kemigi seviyesinde ‘morarmis alan’, sirt boyun alt kisminda kizarikliklar olduguna dikkat çekildi. Ayrica sag diz ön kisminda ve her iki diz kapagi dis kisminda yine morarmalar oldugu otopsi raporunda yer aldi.

 

TAKIPSIZLIK KARARINI KALDIRDILAR
Olaydan 1 ay sonra Adana Adli Tip Grup Baskanligi’ndan gelen otopsi raporunda Medine Kara’nin asilmaya bagli öldügü yazisi karsisinda aile sok oldu. Adli tip raporunun üzerine Dörtyol Cumhuriyet Savciligi takipsizlik karari vererek dosyasi kapatti. Medine’nin intihar edebilecek biri olmadigini belirten acili aile, esi Mehmet Kara tarafindan öldürüldügünü ileri sürdü ve takipsizlik kararina itiraz etti. Mahkeme olay yerinde yapilan otopsi ile Adli Tip Kurumu’ndan gelen raporda çeliski oldugunu belirledi ve Sulh Ceza Hakimligi takipsizlik kararini kaldirdi.

 

BALKON KAPISINI KIRDIM
Bunun üzerine Cumhuriyet Savciligi yeni sorusturma baslatarak magdur olarak ifadesi alinan kocanin bu kez süpheli sifatiyla ifadesine basvurdu. Ifadesinde suçlamalari kabul etmeyen Ahmet Kara, “Olay günü cep telefonu faturasini ödedikten sonra eve geldim. Medine evde olmadigi için marketten aldigim esyalari kapinin önüne biraktiktan sonra servise binip ise gittim. Saat 00.30’da eve geldim. Kapinin arkasinda anahtar oldugu için açamadim. Zili defalarca çaldim açan olmadi. Ben de arka balkon demirlerinden tirmanarak üçüncü katta çiktim. Balkon kapisini kirip içire girdigimde Medine’yi asili halde buldum, ipi biçakla kestim. Ama Medine yasamiyordu” dedi.

ACILAR IÇINDE YASIYORUM
Kizkardesinin cinayete kurban gittigini iddia eden Nuray Degirmenci, 3 yildir acilar içinde yasadigini söyledi. Kardesinin hayat dolu bir kiz oldugunu, Dörtyol’a gitmeden önce kislik erzaklarini birlikte yaptiklarini anlatan acili abla, “Benim yanimda neseli bir sekilde ayrildi ama bir hafta sonra bize aci haberi geldi. Kesinlikle kardesim, intihar süsü verilerek asilmistir, cinayete kurban gitmistir. Kardesim esinden nasil siddet ve iskence gördügünü günlügüne yazmis. Kardesime yasatmadigim zulüm, iskence kalmamis. Kardesim ayrilmak istemis, silahi agzima dayayip ölümle tehdit etmis. Herkes günlügüne güzel anilari yazarken benim kardesim acisini yazmis. Ne esi ne de ailesi cenazeye bile gelmedi. Yetkililere sesleniyorum. Savciliga verdigimiz ne günlügü ne de telefonu inceledi. Eger incelenirse kardesimin öldürüldügü ortaya çikacak. Kardesimin mezarinin açilmasini istiyorum. Ölene kadar bu olayin pesini birakmayacagim” diye konustu.

ISKENCE GÜNLÜGÜ
Medine Kara’nin yazdigi günlükte su satirlar dikkat çekiyor. “Bana ailenle birlikte olup yasamadigi yasattin. Evine ruhsatsiz silah getirerek defalarca beni o silahla tehdit ettin. Ben ayrilalim dedigimde aileni öldürürüm seni öldürürüm dedin. O silahla defalarca tehditler savurdun. Agzima silahi dayayip öldürmekle tehdit ettin, sustum. Ailen yüzünden beni defalarca dövdün. Evden çikmayayim diye odaya kilitledin. O günleri unutmadim. Bana attigin o dayaklari, o küfürleri, hakaretleri vücudumdaki o izleri silemem. Bacagimdaki o biçak izlerini ömrümün sonuna kadar unutmam emin ol.”



  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli