Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Memleketi Adana'da yerli elektrikli otomobil üretecek

Memleketi Adana

Almanya’da yaşayan Adanalı Türk İş Adamı Taner Ay yerli elektrikli otomobil üretecek

Uzun yillardir ailesi ile birlikte Almanya’da yasayan Türk Is Adami Taner Ay, Adana’da yerli ve milli elektrikli otomobil üretmek için fabrika kuruyor. 
Almanya’da geçtigimiz yil, yilin is adami seçilen babasi Çetin Ay ile birlikte bir çok basarili projeye imza atan gurbetçi Is Adami Taner Ay, Adana’da yerli ve milli elektrikli otomobil üretmek için kollari sivadi. Ilk etapta Adana’da fabrika kuracak olan is adami cy daha sonra memleketi Kirsehir’de fabrika kuracak. Adana’da üretimini yapacagi elektrikli otomobilin tüm projesinin hazir oldugunu belirten Is Adami Taner Ay “Son zamanlarda Türkiye’de yerli ve milli otomobilin temelleri atildi. Ayni sekilde bizimde tüm projemiz hazir. Biz sirket olarak tamamen yerli ve milli elektrikli araç üretecegiz.” Dedi.

Almanya’nin en büyük hastanelerinden City Klinik Sehir Hastanesinin yönetim kurulu Baskanligini yürüten Taner Ay, “Bundan sonra ki hedefimiz yatirimlarimizi Türkiye’ye tasimak. Insallah ülkemizin ilk milli ve yerli üretim olacak elektrikli otomobili biz yapacagiz”seklinde konustu. Gençlik yillarinda Fortuna Düsseldorf ve Bayer Levrekusen takimlarinin alt yapilarinda futbol oynayan Is Adami Taner Ay, Kirsehirspor’a da talip oldu.


  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı