Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDE YAŞANAN YOLSUZLUKLARI 1 YIL ÖNCE YAZMIŞTIK

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDE YAŞANAN YOLSUZLUKLARI 1 YIL ÖNCE YAZMIŞTIK

Adana İl Milli eğitim Müdürlüğünde yaşanan yolsuzluk haberini 1 NİSAN 2020 tarihinde gündeme taşıyan Gazetemiz yine haberlerinde haklı çıktı.

MILLI EGITIM MÜDÜRLÜGÜNDE YASANAN YOLSUZLUKLARI 1 YIL ÖNCE YAZMISTIK

 

Adana Il Milli egitim Müdürlügünde yasanan yolsuzluk haberini  1 NISAN 2020 tarihinde  gündeme tasiyan Gazetemiz yine haberlerinde hakli çikti.

 

MILLI EGITIM’DE NELER OLUYOR baslikli haberimizde zamaninda üst düzey bürokratlari uyaran gazetemiz o tarihte  yaptigi haberde Adana Milli Egitim Müdürlülügü tarafindan 30 Milyonluk  Okul Güçlendirme islerini disaridan  bir müteahhitte verecegi iddiasi Adana’daki müteahhitleri ayaga kaldirdi.

Adana’da yapilacak olan  30 milyonluk Güçlendirme islerini Adana Milli Egitim Müdürlügü tarafindan disaridan gelen bir müteahhitte verilecegi iddiasi kafalarda soru isareti birakti.

 Adana’da bu isleri laikiyle yapan onca müteahhit varken neden disaridan gelen birine bu isler verilmek isteniyor. Acaba Milli Egitim Müdürlügünün burada bir çikari mi? Var. Milli Egitim Müdürlügünün disaridaki müteahhide bu isleri vermesinin sebebi nedir? Adana Valiligi bu olaya el atacak mi? Yoksa bu ranta göz mü yumacak? Adanali Müteahhitler bu isin pesine düsecek mi?  Adana Milli Egitim Müdürlügü  yapilacak Güçlendirme islerini ne sekilde Müteahhide verecek ? Adana Milli egitim müdürlügü bu konuda nasil bir açiklama yagacak AKAMDER kendine üye olan Müteahhitlerin hakkini arayacak mi? Önümüzdeki günlerde netlesecek

VE GAZETEMIZ YINE HAKLI ÇIKTI GEÇTE OLSA ÜST DÜZEY BÜROKRATLARIN AKLI BASLARINA YENI GELDI.

Adana’da Milli Egitim Bakanligini sarsan bir ihale yolsuzlugu operasyonu gerçeklestirildi.

Edinilen bilgilere göre yaklasik 200 kisi Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Subesi ekipleri tarafindan gözaltina alindi.

Odatv'nin haberine göre operasyon yapilacagi önceden bildirilen Milli Egitim Bakanligi da operasyondan saatler önce Adana Il Milli Egitim Müdürü Veysel Durgun’u görevden aldi. Ayrica Durgun’un kadrolu yardimcilari Kazim Baran ve Mustafa Yaylaci da ani bir kararla görevden alindi.

Görevden almalarin ardindan saatler sonra bu isimlere operasyon düzenlenerek gözaltina alindi. Adana Il Milli Egitim Müdürlügü’nün açtigi ihalelere fesat karistirildigi ve devletin yaklasik 60 milyon TL zarara ugratildigina iliskin somut deliler üzerine harekete geçildi.

Savciliktan alinan izinle operasyon için harekete geçen ekipler, belirlenen adreslere dün safak vakti es zamanli baskin düzenledi.

Adana Adli Tip Birimi’nde saglik kontrolünden geçirilen süphelilerin, emniyetteki sorgulari sürdügü aktarildi.



  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli