Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

“Milli ve manevi eğitim sistemi şart”

“Milli ve manevi eğitim sistemi şart”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı; İstanbul Sözleşmesi ile kadının, ailenin korunamadığını, şiddetin daha da arttığını belirterek, milli kültürümüzde ve inanç sistemimizde saklı değerlerimizi yenide

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Il Baskani Bünyamin Avci; Istanbul Sözlesmesi ile kadinin, ailenin korunamadigini, siddetin daha da arttigini belirterek, milli kültürümüzde ve inanç sistemimizde sakli degerlerimizi yeniden kesfetmek gerektigini söyledi.

SÖZLESMEYE RAGMEN CINAYET VE SIDDET ARTTI

Bünyamin Avci, Cumhurbaskanligi kararnamesiyle iptal edilen, 2011’de imzalanan, 2014’te yürürlüge giren Istanbul Sözlesmesi’nin, kadin ve aileyi hedef alan siddeti önlemediginin yasanarak ögrenildigini söyledi. Buna ragmen Sözlesmenin savunulmasinin anlamsiz oldugunu belirten Avci “Istatistiklere göre cinayet, siddet azalmamis, aksine daha da artmis; Sözlesmenin imzalandigi 2011’de 121 olan cinayet ve süpheli ölüm sayisi 2019’de 474’e ulasmistir. Her olayin ardindan istatistik yayinlayip ‘Kadinlara siddet son bulsun’ diyerek sokaga çikanlarin, her gün Devletimizi hedef yapanlarin, iptal kararindan sonra bu sefer ‘Istanbul Sözlesmesi yasatir’ kampanyasi açmalari çok manidar.” ifadesini kullandi.

 “IPTAL KARARINA TEPKILERI IYI NIYETLI BULMUYORUZ”

MHP Adana Il Baskani Bünyamin Avci “Bu sözlesmede israr eden Bati zihniyeti; ne büyük tezattir ki çocuk yastaki kizlari, erkekleri daga kaldirip kirleten, siddetin her türlüsünde ve terör eylemlerinde kullanan pkk’ya destek açiktan vermekte, yine kadin, çocuk demeden mültecilere siddet uygulayan, parasini, mallarini zorla gasp ederek, ellerini kelepçeleyip denize atan barbar Yunan yönetimine sahip çikmaktadir. Bati ile ayni düsünen ülkemizdeki muhalefetin ve yandas örgütlerin; toplumsal cinnetin önünü açan, töremizi, inancimizi tehdit eden ve milli beka sorunu haline geldigi tecrübeyle anlasilan Istanbul Sözlesmesi’nin iptaline karsi çikmalarini iyi niyetli bulmuyoruz.” seklinde konustu.

BAHÇELI’NIN SORUNA ÇOK YÖNLÜ, BÜTÜNCÜL YAKLASIMI…

Siddetin önlenmesi konusunda MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin açiklamalarini hatirlatan Avci, sunlari söyledi: “Genel Baskanimiz Sayin Devlet Bahçeli Beyefendi, bu konuda daha önce farkli tarihlerde önemli mesajlar vermistir. ‘6284 sayili Ailenin Korunmasi ve Kadina Siddetin Önlenmesine Dair Kanunun eksiksiz ve tam olarak uygulanmasi lazim’, ‘Yalnizca kanuni tedbirlerle degil, ahlaki, manevi, ekonomik, sosyolojik ve psikolojik önlem ve önerileri de devreye almak sart.’, ‘Hadimsa hadim, idamsa idam, geregi neyse yapilmalidir’ seklindeki açiklamalari, meseleye çok yönlü bütüncül bir yaklasimi ve ayni zamanda köklü çözüm iradesini yansitmaktadir.”

“SAKLI DEGERLERIMIZI YENIDEN KESFETMELIYIZ”

Avci, açiklamasini su ifadelerle bitirdi:

 “Özetle; sadece kadina degil, çocuga ve tüm canlilara siddetin her türlüsüne karsiyiz. Kadini, çocugu; canlilari korumak için Istanbul Sözlesmesi’ne gerek yoktur. Sayin Genel Baskanimizin isaret ettigi milli ve manevi degerleri önceligine alan egitim sistemi ile diger sahalardaki uygulamalarin gözden geçirilmesi ihtiyaci görülüyor. Insanimiza Allah’a kulluk bilincini, yaratilis gayesini, sevgiyi, merhameti, ailenin önemini anlatmak lazimdir. Bir çiçegi koparmaya, suyu kirletmeye, karincaya basmaya izin vermeyen bir kültürün ve inancin sahibi olan aziz milletimiz, ‘Tek disi kalmis canavar’in israr ettigi sözlesmeye degil, milli kültürümüzde ve inanç sistemimizde sakli degerlerimizi yeniden kesfetmeye muhtaçtir.”



  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli