Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Mola Evi için gün sayılıyor...

Mola Evi için gün sayılıyor...

Çukurova Belediyesi’nin engelli annelerinin çocuklarını emanet edebilmeleri için hayata geçirmeyi düşündüğü Mola Evi projesinde sona gelindi. Merkezin binası bitme aşamasına gelirken, oyun alanlarının da yapımına başlandı. Başkan S

Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, yapimi son asamaya gelen Mola Evi’ne ziyarette bulundu, çalismalarla ilgili bilgi aldi. Baskan Soner Çetin’in seçim vaatleri arasinda bulunan Mola Evi, engelli annelerine yönelik yapiliyor. Engelli annelerinin çocuklarini uzmanlara emanet edip, özel islerini görebilmesi amaciyla hazirlanan proje bitme asamasina geldi. Merkezi gezen Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, eksiklerin bir an önce tamamlanmasi için talimat verdi.

Mola Evi’nin özel çocuklarin emanet edilecegi bir merkez olacagini belirten Baskan Soner Çetin, “ Çocuklarimiz için semt kreslerini ilk biz yapmaya basladik ve sayisini 9’a çikardik. Bu arada engelli çocuklarimizin emanet edilebilecegi bir merkez kafamizda belirdi, projelendirdik. Bizden duyanlar bu projeyi örnek aldi, bu çok hosuma gitti. Biz çok özel ve güzel bir mekan olsun istedik. Burada 28 dönümlük agaçlik bir alan var. Bu alani da projelendirecegiz. Mola Evi de bu alanin üst tarafinda yesilliklerin içinde yer aliyor. Çok önem verdigimiz bir proje. Bina tamamlanmak üzere kisa süre sonra teslim edilecek” dedi.

Baskan Soner Çetin Mola Evi’nin kadrosunun hazir oldugunu ifade ettigi açiklamasina söyle devam etti:

“Engelli çocuklarimizinannelerinin nefes alacagi bir ortam yaratacagiz. Bu annelerin nefes almaya ihtiyaci var. Haftada 2 gün 4’er saat çocuklarini buraya emanet edebilecekler. Gidip kendi özel islerini halledebilecekler, ihtiyaçlarini gidecekler,alisverislerini yapabilecekler. Tamamen engelli anneleri düsünülerek hazirlanmis bir proje.”



  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı