Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Motosiklet şebekesine 5 tutuklama

Motosiklet şebekesine 5 tutuklama

Adana merkezli Şanlıurfa ve Gaziantep'te yapılan operasyonda motosiklet ve elektrikli bisiklet çaldığı öne sürülen 15 zanlıdan 5'i tutuklandı.

Motosiklet sebekesine 5 tutuklama
Adana merkezli Sanliurfa ve Gaziantep'te yapilan operasyonda motosiklet ve elektrikli bisiklet çaldigi öne sürülen 15 zanlidan 5'i tutuklandi.
Adana Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü'ne bagli Oto Hirsizlik Büro Amirligi ekipleri, motosiklet ve elektrikli bisiklet çalan sebekeyi desifre etti. Ekipler, 6 ay boyunca teknik ve fiziki takip yaptigi sebeke üyelerinin çalinti araçlarin sasi numaralarini degistirip piyasaya sürme hazirliginda oldugunu belirledi. Savciligin, süpheliler hakkinda yakalama karari çikartmasinin ardindan harekete geçen ekipler, Adana merkezli Sanliurfa ve Gaziantep'te 23 Kasim'da safak vakti operasyon düzenledi. Adreslere yapilan es zamanli baskinlarda aralarinda sebeke lideri B.S.'nin de bulundugu 15 süpheliyi gözaltina aldi. Operasyonda, çalinti oldugu belirlenen 20 motosiklet ve 67 elektrikli bisiklete de el konuldu.
Operasyonun, Yüregir ilçesindeki bir tamir atölyesine yapilan baskinda sasi numarasi degistirilmis 8 çalinti elektrikli bisikletin ele geçirilmesiyle basladigi ortaya çikti. Polisin yaptigi çalismada, Istanbul'da çalinan bir elektrikli bisikletin sasi numarasinin, 41 ayri elektrikli bisiklete basildigi belirlendi. Sebeke üyelerinin teknik takibe yakalanmamak için Whatsapp üzerinden görüstügü, araçlari ise çaldiklari illerde satmadiklari tespit edildi.
Sebeke üyelerinin çalisma yöntemine iliskin detaylara da ulasildi. Operasyonda gözaltina alinan B.D.'nin, çaldigi motosiklet ve elektrikli bisikletleri A.H.E.'ye ait atölyeye götürdügü, burada sasi numaralarinin degistirildigi saptandi. Sebeke üyelerinden S.M.'nin internetteki bir satis sitesinden motosikletleri satisa çikarttigi, H.H.'nin ise araçlara sahte fatura düzenledigi tespit edildi. Öte yandan sebeke üyelerinin, teknik takibe yakalanmamak için Whatsapp üzerinden görüstükleri, araçlari ise çalindigi ilde satmadigi ögrenildi.
Emniyetteki islemleri tamamlanan süphelilerden 4'ü sorgularinin ardindan serbest birakilirken, 11'i ise adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çikarilan süphelilerden sebeke lideri B.S. ile B.D., A.H.E., S.M., H.H. çikarildigi mahkemece tutuklanirken, 6 süpheli ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.


  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false