Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Motosiklet sürücülerine ceza yerine kask

Motosiklet sürücülerine ceza yerine kask

Adana'nın Kozan ilçesinde trafik ekipleri, Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam ile birlikte motosiklet sürücülerine yönelik kask denetimi gerçekleştirdi.

Adana'nin Kozan ilçesinde trafik ekipleri, Kozan Kaymakami Safak Gürçam ile birlikte motosiklet sürücülerine yönelik kask denetimi gerçeklestirdi. Denetimlerde motosiklet sürücülerine kask takmalari için ilk kez ceza yazilmadi kask takma sözü alinarak kask hediye edildi.

Kozan'da Ilçe Emniyet Müdürlügü binasi önünde Kozan Kaymakami Safak Gürçam, Ilçe Jandarma Komutani Üstegmen Nuh Anacik, Ilçe Emniyet Müdürü Ferdi Büyükatak, Ilçe Emniyet Müdür Yardimcisi Hüseyin Çimen, Trafik Büro Amiri Ergün Yavuz, Kozan Belediye Baskan Yardimcisi Adem Saygili, AK Parti Ilçe Baskan Yardimcisi Faruk Yigenoglu'nun katilimiyla kask denetimi gerçeklestirildi. Ilk motosiklet sürücüsünü Kozan Kaymakami Safak Gürçam durdururken sürücünün kasksiz olmasinin hayatina mal olabilecegi anlatildi.

 

Kaymakami Gürçam, yaptigi açiklamada, 'Bir kask bir hayat projesini ilçemizde de uyguladik. Trafik kurallari geregi her motosiklet sürücümüzün kask takmasi gerekiyor. Ilçemizde en haraketli noktada farkindalik olusturmak bilinçlendirme çalismasi yapmak için motosiklet sürücülerimize kask takma sözü alarak kasklarini hediye ettik. Motosiklet kazalarinda normal araç içinde olanlardan çok daha fazla ve ölüm oranlarinda motosiklet 16 kat fazla bir risk tasiyor. Bir kask bir hayat projemiz ile motosiklet sürücülerimizin kask takmasini istiyoruz ve duyarliliga davet ediyoruz' dedi.

 

Kozan Ilçe Emniyet Müdürü Ferdi Büyükatak da motosiklet sürücüsüne kask güvenligini anlatarak bu kez cezai islem uygulamayacaklarini söyledi. Büyükatak, kask takma sözü aldigi sürücüye hediye ettigi kaski takti. Kasksiz yakalanan sürücüler ise kask takma sözü vererek emniyet teskilatina tesekkür etti. Motosiklet sürücüsü Mehmet Avci, 10 yildir motosiklet kullandigini ancak gençlerin kurallara dikkat etmedigini söyledi. 

 



  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı